Claror en acció pel clima

  El grup Claror estem compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i som conscients que el nivell de demanda actual dels recursos naturals està produint un canvi climàtic que pot portar el planeta a conseqüències desastroses.

  És per això que, a banda de les accions que duem a terme durant l’any, en fa tres que ens afegim a la Marató d’Estalvi Energètic, avui ja Marató per l’Emergència Climàtica, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona a més de 70 equipaments municipals.

  La Marató es porta a terme durant el mes de febrer amb l’objectiu de reduir el 10% de les emissions de CO2 per consums d’aigua, gas i electricitat respecte al 2019, alhora que se sensibilitza la ciutadania sobre la importància de reduir la petjada ecològica individual. La idea és que les accions que obtinguin resultats esdevinguin permanents i que l’estalvi econòmic que s’aconsegueixi es destini a projectes d’adaptació o mitigació de l’emergència climàtica.

  Et convidem a unir-te a les accions d’emergència climàtica!

   

  noticíes d'acció pel clima Claror  Acció als clubs Claror

  Aquestes són algunes de les iniciatives per reduir el consum energètic que duen a terme els clubs del grup Claror de gestió directa: Claror Sardenya, Claror Cartagena, Claror MarítimClaror Can Caralleu.

  • Què farem per estalviar electricitat?

   Aprofitar al màxim la llum natural abans d’obrir llums. Tancar la llum i el clima en espais sense activitat. Revisar il·luminació per veure si es poden instal·lar sensors de moviment o crepusculars. Apagar màquines i equips informàtics dels despatxos quan estan en desús.

  • Què farem per estalviar gas?

   Ajustar la temperatura del clima a 21-23 ºC. Baixar les temperatures d’acumuladors sempre que la temperatura de retorn sigui de 50 ºC.

  • Què farem per estalviar aigua?

   Ajustar la rentada de filtres. Reajustar els difusors de les pinyes de les dutxes. Ajustar el temps de la dutxa higiènica dels infants després de fer piscina.

  • Què pots fer tu com abonat/da?

   Usar les escales en lloc de l’ascensor. Minimitzar el temps de dutxa fent un ús racional de l’aigua. Aprofitar l’aigua de la dutxa per aclarir banyador i xancletes. Usar el botó de descàrrega simple de les cisternes del wc. Vestir-te a capes i desabrigar-te quan entres en calor. Apagar la llum del lavabo quan marxis.

   

  Mesura la teva petjada ecològica

  Per saber quina és la teva petjada mediambiental, tens eines gratuïtes com la que promou la ONG Ecodes i Acció Natura

   

  Comparteix els teus consells per reduir el consum d'energia

  Et convidem a que comparteixis a través de les xarxes socials les mesures que dus a terme amb el hashtag

  #AcciopelClimaClaror

  #maratoenergiaBCN

  #maratoenergia

   

  Resultats de la Marató d'Emergència Climàtica 2019

  La Marató es fa a tots els clubs de Barcelona amb uns resultats excel·lents. Mostrem l'estalvi en percentatge i nombres en positiu

    Claror Sardenya Claror Cartagena Claror Marítim Claror Can Caralleu
  Aigua 19,2 8,35 11,64 -2,9
  Electricitat 4,2 4,8 11,8 3,7
  Gas 29 44,2 -6,6 5,6

   

  Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

  GTranslate