Array

Etapes

etapes

1. Formació

Edats: De 3er a 6è de primària.

Categories: Pre-mini i mini

Durada: 4 temporades

Objectius: Els infants tenen un primer contacte amb el bàsquet i, per tant, és de vital importància que es diverteixin quan entrenen o competeixen.

Entrenament: Es treballa amb jocs tradicionals adaptats al bàsquet, joc reduït (1x1, 2x2, 3x3, 4x4) i finalment amb joc de 5x5. En aquests jocs es combinen exercicis de tècnica individual adaptats a l’edat dels alumnes amb d’altres per conèixer el reglament i també exercicis d’estiraments. Es treballa al màxim amb la pilota i potenciem que tothom jugui el màxim de minuts possibles.

 

2. Tecnificació individual

Edats: 1r i 2n d’ESO

Categories: Pre-infantil i infantil

Durada: 2 temporades

Objectius: Assolir un bagatge tècnic important i que el jugador aprengui a pensar i decidir amb rapidesa segons la situació del joc.

Entrenament: S’ensenyen elements tècnics nous però, sobretot, es perfeccionen aquells que ja es coneixen executant-los a més velocitat i en situacions diferents. Es pretén que els jugadors aprenguin a pensar i decidir en situacions de jocs; les tàctiques automatitzades tenen poca presència.

 

3. Tecnificació col·lectiva (el grup)

Edats: De 3r i 4t d’ESO 

Categories: Cadet i júnior promoció

Durada: 2 temporades

Objectiu: Augmentar progressivament la tàctica col·lectiva i incrementar la intensitat. Els jugadors i jugadores han de pensar més ja que a part de les decisions individuals en cada acció han d’estar pendents de la tàctica col·lectiva: moviments establerts per treure de fons, de banda, jugades d’atac, diferents defenses, moviments d’últims segons.

Entrenament: Cada jugador comença a veure clar el seu rol en l’equip i, progressivament, s’especialitza dins la pista (bases, escoltes, alers o pivots) intentant no perdre cert grau de polivalència.

 

4. Perfeccionament (rendiment)

Edats: De batxillerat en endavant

Categories: Júnior i sènior

Durada: En funció del jugador

Objectius: Aconseguir el màxim rendiment del jugador/a i de l’equip. Cadascú ha de guanyar-se els minuts de joc en els entrenaments i en els partits. Entrenament: la defensa pren una gran importància de la mateixa manera que la preparació física. L’exigència en tots els aspectes és cada vegada més alta.

 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate