Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

Array

Etapes

etapes

1. Formació

Edats: De 3er a 6è de primària.

Categories: Pre-mini i mini

Durada: 4 temporades

Objectius: Els infants tenen un primer contacte amb el bàsquet i, per tant, és de vital importància que es diverteixin quan entrenen o competeixen.

Entrenament: Es treballa amb jocs tradicionals adaptats al bàsquet, joc reduït (1x1, 2x2, 3x3, 4x4) i finalment amb joc de 5x5. En aquests jocs es combinen exercicis de tècnica individual adaptats a l’edat dels alumnes amb d’altres per conèixer el reglament i també exercicis d’estiraments. Es treballa al màxim amb la pilota i potenciem que tothom jugui el màxim de minuts possibles.

 

2. Tecnificació individual

Edats: 1r i 2n d’ESO

Categories: Pre-infantil i infantil

Durada: 2 temporades

Objectius: Assolir un bagatge tècnic important i que el jugador aprengui a pensar i decidir amb rapidesa segons la situació del joc.

Entrenament: S’ensenyen elements tècnics nous però, sobretot, es perfeccionen aquells que ja es coneixen executant-los a més velocitat i en situacions diferents. Es pretén que els jugadors aprenguin a pensar i decidir en situacions de jocs; les tàctiques automatitzades tenen poca presència.

 

3. Tecnificació col·lectiva (el grup)

Edats: De 3r i 4t d’ESO 

Categories: Cadet i júnior promoció

Durada: 2 temporades

Objectiu: Augmentar progressivament la tàctica col·lectiva i incrementar la intensitat. Els jugadors i jugadores han de pensar més ja que a part de les decisions individuals en cada acció han d’estar pendents de la tàctica col·lectiva: moviments establerts per treure de fons, de banda, jugades d’atac, diferents defenses, moviments d’últims segons.

Entrenament: Cada jugador comença a veure clar el seu rol en l’equip i, progressivament, s’especialitza dins la pista (bases, escoltes, alers o pivots) intentant no perdre cert grau de polivalència.

 

4. Perfeccionament (rendiment)

Edats: De batxillerat en endavant

Categories: Júnior i sènior

Durada: En funció del jugador

Objectius: Aconseguir el màxim rendiment del jugador/a i de l’equip. Cadascú ha de guanyar-se els minuts de joc en els entrenaments i en els partits. Entrenament: la defensa pren una gran importància de la mateixa manera que la preparació física. L’exigència en tots els aspectes és cada vegada més alta.

 

GTranslate