Array

Evolució i nivells

Evolució i nivells

A principi de curs i a cada etapa, els entrenadors, de manera consensuada amb els responsables tècnics de la secció de bàsquet, fan els diferents equips en funció de criteris de nivell esportiu i d’aptituds. Es tracta d’afavorir la progressió dels alumnes i que juguin sempre en un equip on els companys i la competició siguin d’un nivell similar al seu. Cada temporada es produeixen canvis de jugadors i jugadores cap a equips de nivell més alt i més baix.

També és una pràctica comú durant el curs el doblatge de jugadors/es, és a dir, jugadors/es que a part d’entrenar i jugar amb el seu equip; ho fan amb d’altres. Algun entrenament extra a la setmana i fins i tot algun partit amb un equip de la mateixa edat però diferent categoria o inclús d’una edat superior. Ho considerem fonamental per la progressió d’alguns jugadors/es i també en compromís amb l’entitat quan es donen casos de necessitats per falta de jugadors (lesions, etc.). El doblatge es decisió dels responsables tècnics en consens amb els entrenadors i les famílies. 

Canvis de nivell

Un dels moments més crítics és quan es produeix un canvi a un nivell inferior. Aquests canvis es fan sempre per a una millor progressió de l’alumne i per tal que jugui amb companys  i adversaris del seu mateix nivell. En aquest procés és molt important la tasca de pares, mares i tècnics per tal de minimitzar l’efecte negatiu i fer veure a l’alumne els aspectes positius del canvi (tenir més protagonisme a l’equip, aprendre més, jugar més minuts, conèixer companys nous...).

Fins a la categoria infantil els canvis es comuniquen als pares per tal que parlin amb el seu fill/a. A partir de la categoria cadet és l’entrenador qui parla amb els alumnes afectats, perquè entenem que aquest també és un procés que ja ha de viure en primera persona i l’ha d’ajudar a madurar.

Colls d’ampolla

A causa de les limitacions d’espai, el nombre d’equips que la secció pot assumir és limitat. A les etapes de base, mini i infantil, es fan tants equips com jugadors i jugadores pugen i es distribueixen els nens i nenes per nivells segons els criteris anteriors. A partir de la categoria cadet no es pot garantir plaça a tots els jugadors i jugadores i únicament es garanteix un equip masculí i un de femení per categoria (cadet, júnior i sènior).

El Bàsquet Safa Claror pretén ser especialment sensible amb els jugadors i jugadores que no tenen cabuda en els equips a partir de la categoria cadet. Per això, se’ls ofereix opcions per poder continuar jugant a bàsquet o desenvolupant algun altre tipus d’activitat física.

- El CEM Claror treballa constantment amb l’objectiu de mantenir pactes amb altres clubs del barri que puguin acollir aquests jugadors/es per continuar jugant a bàsquet. 

- Si el jugador/a demostra aptituds i ganes, s’ofereix l’oportunitat que continuï vinculat a la secció de Bàsquet fent de delegat/da d’equip o de segon entrenador/a, com a primer pas per poder ser entrenador/a en el futur. De fet la secció te l’escola d’entrenadors, una iniciativa interna per aquests jugadors/es en actiu que volen iniciar-se en el món d’entrenar i veure el bàsquet de d’un altre vesant.

- També es facilita la possibilitat que continuï vinculat/a a la instal·lació a través d’altres activitats.

Política de fitxatges

Com ja s’ha explicat, fins a la categoria infantil es garanteix plaça a tots els jugadors i jugadores de la secció de Bàsquet i únicament es fan fitxatges per completar els equips. Aquests nous jugadors i jugadores tenen els mateixos drets i deures que la resta. A partir de la categoria cadet, i fins a la sènior, es garanteix en els equips ‘A’ un 80% de places per a jugadors de la casa mentre que l’altre 20% pot estar format per fitxatges externs si és necessari, amb l’objectiu de tenir equips més equilibrats.

 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate