Array

Les famílies

Les famílies

L’actitud dels familiars és molt important i condiciona els jugadors i jugadores. Tant en el dia a dia com durant els partits és molt important que vetllin per:

- Afavorir la participació dels jugadors i jugadores en la pràctica esportiva.

- Contribuir a una pràctica esportiva de qualitat. Alguns comportaments dels adults poden empitjorar, involuntàriament, la qualitat de l’experiència esportiva dels fills.

- Promoure l’esportivitat i actuar com a model d’autocontrol. Els fills imiten el comportament dels pares, per això és important no perdre el control i donar una imatge positiva de l’equip i de l’entitat que representen. Respectar en tot moment els arbitres i la resta d’equips, evitant crits, insults i comportaments agressius.

- Col·laborar amb les tasques logístiques de l’equip. Els pares poden ajudar en diferents tasques com el desplaçament dels jugadors o l’organització de les activitats.

 

Rols perjudicials

Ajudeu-nos a fer de la pràctica esportiva una experiència satisfactòria; eviteu adoptar qualsevol d’aquests rols:

A. Desinteressats: No donen importància a la pràctica esportiva com a eina d’educació, no van a les competicions...

B. Sobreprotectors: Hi ha un excés de patiment pel risc de lesions que comporta l’esport. Els comentaris angoixats sobre alguna jugada o moviment descentren els participants.

C. Entrenadors auxiliars: Contradiuen les instruccions i les decisions dels entrenadors. Com que els fills estan pendents dels comentaris dels pares es desorganitza el joc de l’equip.

D. Cridaners: S’actua en les competicions dels fills igual que quan s’assisteix a una competició professional. Criden, insulten l’àrbitre, després ho fan amb els rivals i finalment amb els jugadors i entrenadors del mateix equip.

E. Molt crítics: Tenen objectius diferents als de l’equip, són molt exigents i gairebé mai no estan satisfets amb els resultats. Critiquen molt les errades i valoren poc els encerts. Sovint són una font d’estrès per als fills ja que converteixen els fracassos esportius en personals.

 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate