Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

Array

Les famílies

Les famílies

L’actitud dels familiars és molt important i condiciona els jugadors i jugadores. Tant en el dia a dia com durant els partits és molt important que vetllin per:

- Afavorir la participació dels jugadors i jugadores en la pràctica esportiva.

- Contribuir a una pràctica esportiva de qualitat. Alguns comportaments dels adults poden empitjorar, involuntàriament, la qualitat de l’experiència esportiva dels fills.

- Promoure l’esportivitat i actuar com a model d’autocontrol. Els fills imiten el comportament dels pares, per això és important no perdre el control i donar una imatge positiva de l’equip i de l’entitat que representen. Respectar en tot moment els arbitres i la resta d’equips, evitant crits, insults i comportaments agressius.

- Col·laborar amb les tasques logístiques de l’equip. Els pares poden ajudar en diferents tasques com el desplaçament dels jugadors o l’organització de les activitats.

 

Rols perjudicials

Ajudeu-nos a fer de la pràctica esportiva una experiència satisfactòria; eviteu adoptar qualsevol d’aquests rols:

A. Desinteressats: No donen importància a la pràctica esportiva com a eina d’educació, no van a les competicions...

B. Sobreprotectors: Hi ha un excés de patiment pel risc de lesions que comporta l’esport. Els comentaris angoixats sobre alguna jugada o moviment descentren els participants.

C. Entrenadors auxiliars: Contradiuen les instruccions i les decisions dels entrenadors. Com que els fills estan pendents dels comentaris dels pares es desorganitza el joc de l’equip.

D. Cridaners: S’actua en les competicions dels fills igual que quan s’assisteix a una competició professional. Criden, insulten l’àrbitre, després ho fan amb els rivals i finalment amb els jugadors i entrenadors del mateix equip.

E. Molt crítics: Tenen objectius diferents als de l’equip, són molt exigents i gairebé mai no estan satisfets amb els resultats. Critiquen molt les errades i valoren poc els encerts. Sovint són una font d’estrès per als fills ja que converteixen els fracassos esportius en personals.

 

GTranslate