Array

Història

historia safa

Els orígens de Safa-Claror estan lligats a l'escola Sagrada Família. El 1977 van organitzar-s'hi les primeres Escoles Esportives: els alumnes de l'escola podien practicar diversos esports (bàsquet i volei principalment) en horari extraescolar.

Dos anys després, els pares d'alumnes i el claustre del centre van crear la Cooperativa Claror (bressol de la Fundació), que es va fer càrrec de la propietat i gestió de l'Escola, i va construir l'Esportiu Claror. Això va fer que, indirectament, les Escoles Esportives en sortissin reforçades. El nom de Safa-Claror reflecteix aquesta col·laboració entre l'escola Sagrada Família i la Cooperativa Claror.

ELS INICIS: Des del volei fins al primer títol de la secció de bàsquet     

Durant els primers anys, el voleibol va ser l'esport amb més acceptació, fins i tot un equip va proclamar-se campió de Barcelona. A partir de la meitat dels anys 80, però, el bàsquet va acabar imposant-se com la principal secció esportiva. En aquest fet va ser especialment significativa la contribució d'un equip infantil masculí (el format per la generació del 71) que, entrenat per Xavi de Pablo, va aconseguir l'any 1984 el primer títol de l'entitat, el Campionat de Barcelona, i a més, va estendre una gran afició pel bàsquet a l'entitat que encara perdura. En aquell equip jugaven nois com Miquel Angel Sanchez (el "Cabra"), Pep Lafarga, Xavi Espallargas, Sergi Larripa, Alex Minguillón o Josep Antoni Gomariz.    

ANYS 80: Deu anys d'increment constant en el nombre d'equips     

L'evolució del club ha estat gradual i progressiva: el nombre d'equips ha anat creixent segons l'augment i la disponibilitat de les pistes de l'Esportiu Claror. Els primers anys només hi havia dues pistes, una de gran i una de petita, les de l'escola Sagrada Família. Tot i així, els pocs equips en competició van aconseguir els primers èxits: l'any 1984 un equip va arribar a la final del campionat de Barcelona, encara que va perdre la final al Palau d'Esports. L'any següent, l'infantil masculí van donar el primer títol a Safa-Claror en guanyar el campionat provincial de Barcelona del Consell de l'Esport Escolar. L'any 1986, amb la recuperació de l'interior d'illa del carrer Sardenya, es van guanyar dues pistes més d'entrenaments i partits, i es va ampliar el nombre d'equips

ANYS 90: Consolidació i èxit del model de formació Safa-Claror          

L'any 1991 va arribar un dels millors moments de la secció: l'infantil femení (vinculat al CB Universitari i entrenat per Xavi De Pablo i Dani José) va disputar els campionats d'Espanya i en va quedar sotscampió. L'any següent, l'equip va tornar a la final i va quedar campió d'Espanya. En aquell equip jugaven noies com Núria Rigat, Mireia Cabanes o Laia Palau, que anys després arribaria a ser una de les millors jugadores de la Primera Divisió del bàsquet espanyol, en les files del FCBarcelona-Universitari. Amb l'inauguració del pavelló de l'Esportiu Claror el 1993 es va fer un salt important: hi havia una pista més per entrenar-se i jugar (divisible en dues minis) i, a més, coberta. Això va donar un gran impuls: va augmentar la quantitat i el nivell dels equips.

DES DEL 2000: Un dels millors planters de bàsquet de tot Catalunya          

Els últims anys, l'entitat s'ha consolidat com un dels millors planters del bàsquet català. En les categories de formació, ja no és estrany veure el Safa-Claror guanyar clubs com el Barça, el Joventut o el Manresa. I reflex d'això és la consolidació del torneig de bàsquet infantil, que s'organitza cada Nadal des de 1994. Ja té una estructura forta amb més d'un equip en totes les categories (tant masculins com femenins). Durant aquests 25 anys es calcula que han vestit la samarreta de Safa-Claror més de 700 nois i noies, alguns dels quals porten vint anys a l'entitat, i al voltant de 80 entrenadors. La secció ha estat dirigida, al llarg de la seva història, per 7 coordinadors en diferents etapes: Juanjo Folqué, Eva Caminal, Núria Borràs, Xavier De Pablo, Daniel José, Toni Mayol i Dani Ariño.

 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate