Array

orígens

bloc escola

El Claror Sardenya (CEM Claror) no només és un centre esportiu veí amb el qual l’Escola té un conveni de col·laboració. És molt més que això. La història de l’Esportiu i de la Fundació Claror no es pot entendre sense l’Escola Sagrada Família, a la què estan íntimament lligats.

 

Història del lligam

Corria l’any 1977 quan un grup de mestres, mares i pares de l’Escola van formar la Cooperativa Claror (prenent el nom de “Claror” del nom que havia tingut la pròpia escola als anys 30, durant la Segona República) amb l’objectiu de comprar-la i gestionar-la fins que fos possible integrar-la a la xarxa d’Escoles Públiques que anys després pogués crear la Generalitat de Catalunya.

 

Als soterranis de l’Escola, els Jesuïtes havien deixat a mig construir una piscina i un gimnàs. Una de les moltes decisions que en aquells anys va prendre la Cooperativa va ser acabar la construcció d’aquella piscina i aquell gimnàs, al què anomenarien Esportiu Claror, per a què donés servei tant als alumnes de l’Escola, com als veïns d’un barri mancat d’equipaments esportius. Així, l’Esportiu Claror va ser inaugurat el 19 de desembre de 1982.

 

A la segona meitat dels anys 80, un cop l’Escola Sagrada Família va entrar a formar de la xarxa d’escoles públiques de la Generalitat, la Cooperativa Claror va perdre la seva principal raó de ser, que era la gestió de l’Escola. Va seguir, però, gestionant l’Esportiu Claror -que era un ens independent de l’Escola- mentre iniciava un llarg procés de reflexió sobre el seu futur que va concloure, el 1989, amb la liquidació de la Cooperativa Claror i la creació d’una fundació sense ànim de lucre, la Fundació Claror, que com a hereva de la cooperativa, assumiria la gestió de l’Esportiu Claror en particular, i la promoció de l’esport, la salut i el lleure en general.

 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate