En forma

Els beneficis de jugar a pàdel

31 de juliol, 2019

El pàdel és un esport de pilota i pales al que es pot jugar a qualsevol edat, perquè s’adequa a les característiques dels jugadors. En el pàdel s’enfronten dues parelles fent un esport molt sociable i divertit. És l’esport amb més practicants a Catalunya, darrere del futbol i el bàsquet.

El pàdel és un esport de pilota i pales al que es pot jugar a qualsevol edat, perquè s’adequa a les característiques dels jugadors. En el pàdel s’enfronten dues parelles fent un esport molt sociable i divertit. És l’esport amb més practicants a Catalunya, darrere del futbol i el bàsquet.
 
Beneficis físics
 
 1. Elimina l’estrès. El dia a dia es van acumulant preocupacions, treballs, tasques pendents i va augmentant l’estrès. El padel t’ajuda a desconnectar del món exterior i a pensar només en el padel i els teus companys de joc.
 2. Millora la coordinació de moviments i els reflexos. És un esport de coordinació i reflexos, i es va millorant molt ràpidament amb la pràctica.
 3. Tonifica la musculatura. És un esport força complet muscularment, i t’ajuda a tonificar les cames, glutis, cintura i espatlla.
 4. Ajuda a enfortir el cor. És un esport aeròbic que en realitzar-lo de manera moderada t’ajuda a agafar més resistència i a cansar-te menys en les teves activitats diàries. Millora el teu sistema cardiovascular i redueix el risc de patir alguna malaltia relacionada amb el cor.
 5. Ajuda a la teva agilitat mental. El pàdel és un esport de concentració en el que constantment has d’estar prenent decisions, mai et ve una pilota igual i constantment has d’estar calculant la distància, la força, la direcció, l'efecte i l'alçada de la pilota per tornar-la, també com col·locar-te a la pista coordinadament amb el teu company.
 6. Descansar millor. La pràctica de qualsevol esport, i en concret el pàdel, et beneficia a l’hora de descansar millor a les nits. La qualitat de la son i del descans serà més gran si has fet alguna activitat física.
 
 Beneficis emocionals
 
 1. Millora les relacions socials. Els partits el juguen 4 persones, això dóna possibilitat de conèixer i relacionar-te amb gent nova. I al ser en un espai reduït fa que s’estigui interactuant constantment.
 2. Superació personal. T’ajuda a créixer com a persona al ser conscient de la teva capacitat de millora. Augmenta les ganes de progressar dia a dia, incrementant la motivació i autoconfiança personal.
 3. És divertit. Des del primer moment que jugues a pàdel t’ho passes bé, perquè és un esport senzill de practicar si jugues amb gent del teu nivell.
 4. Ensenya valors. En infants i jove és una manera senzilla de transmetre valors com disciplina, constància, humilitat, esforç, respecte al company i al rival, etc.
 
 Normes bàsiques
 
 • El pàdel es juga amb 4 jugadors a pista, i pot ser mitx.
 • El cordill de la pala ha d'anar que vagi lligat al canell en tot moment del joc per evitar que la pala surti disparada i per evitar accidents. 
 • Durant el joc la pilota és vàlida sempre que passi per sobre la xarxa i faci un bot a terra. Abans de fer el segon bot pot tocar el vidre o la malla.
 • Durant el joc la pilota es pot respondre enviant directament a l’altre camp o fent un rebot al vidre del nostre camp. És invàlida si quan responc la pilota toca la malla del meu camp, va directa a la xarxa, vidre o malla del camp contrari.
 • La pilota durant el joc pot ser colpejada indistintament per tots els jugadors en qualsevol lloc de la pista.
 • El jugador pot colpejar la pilota amb o sense bot previ, però fent màxim 1 bot.
 • Els jugadors canviaran de camp a la suma de jocs imparells. Exemple: 1-0, 2-1, 4-3.
 • La puntuació en pàdel es compta de forma idèntica al tennis:
 
       o 15/30/40/iguals/avantatge i joc.
       o Qui guanya 6 jocs guanya el set.
       o En cas d’empat a 5-5 es jugarà fins a arribar a 7.
       o Si hi ha empat a 6 jocs iguals, es juga un tie-break.
  
Cops bàsics 
 
 • Dreta i revés de fons: Tant amb el cop de dreta com en el cop de revés, se surt des de la posició d'espera, portant la pala endarrera, i amb un moviment rectilini s'impacta la pilota, finalitzant el cop.
 • Volea de dreta i de revés: aquí la preparació és més elevada. Es fa un moviment curt i s'impacta la pilota.
 • Servei: El primer servei es realitza des de la part dreta del camp i els dos peus darrere la línia de servei. Es deixa botar la pilota i es colpeja la pilota per sota de l’alçada de la cintura. Perquè el servei sigui vàlid, la pilota ha de botar dins del rectangle oposat del camp contrari i anar cap al vidre o fer un segon bot. Si després de botar la pilota va cap a la xarxa, es considera dolenta.
 
T'esperem als clubs per provar-ho!
 
Segueix llegint...
 
Si vols aprendre o perfeccionar la tècnica del pàdel, consulta els horaris de les escoles de pàdel dels nostres clubs
Can Caralleu
 
L'Esportiu de LLinars
 
Altres articles de la Revista Claror que el poden interessar:
 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate