Dia Mundial de l'Obesitat

A Claror, junts contra el sobrepès i l’obesitat!

8 de novembre, 2019

Aquest dimarts 12 de novembre se celebra el Dia Mundial de l’Obesitat, amb l’objectiu de conscienciar, prevenir i controlar el sobrepès i l’obesitat. 
 
Els Clubs Claror volem aprofitar aquest dia per insistir en la importància de controlar el sobrepès a través de la pràctica habitual de l’activitat física i de dur una dieta equilibrada, conscients que l’obesitat no només és font d’insatisfacció i molèsties físiques i psicològiques, sinó també origen de moltes malalties.
 

La meitat dels catalans, amb sobrepès

 
Gairebé la meitat de la població catalana de 18 a 74 anys té excés de pes (un 34,6% té sobrepès i un 14,7% té obesitat), segons dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya publicada el 2015. 
 
L’obesitat va de bracet de moltes altres malalties cròniques. L’excés de pes, el sedentarisme i un consum baix de fruita i verdura són al darrere d’11.351 morts anuals a Catalunya. “Podem parlar clarament d’epidèmia”, alerta Joan Pujol, especialista en cirurgia de l’obesitat. I és una epidèmia mundial. 
 
Segons l’OMS, 223 milions d’infants en edat escolar tenen excés de pes. Si es manté la tendència actual, la xifra pot arribar a 268 milions l’any 2025. La bona notícia és que a Catalunya la prevalença de l’excés de pes s’ha estabilitzat. 
 
¿Però com hem arribat fins aquí? Les causes són múltiples: des d’una alimentació poc sana fins a una vida sedentària, passant per causes econòmiques i culturals, així com predisposició genètica. “Hi intervenen molts factors i per això és tan difícil prevenir-la”, diu Pujol, en un reportatge publicat al Diari Ara (llegiu-lo sencer aquí)
 
Gràfic: Diari Ara
 
 

L’obesitat infantil afecta 1 de cada 3 nens catalans

 
El 35% dels nens i nenes catalans d’entre 6 i 12 anys tenen sobrepès, segons un estudi publicat aquest mateix estiu pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Per això, aquesta mateixa tardor el Departament ha posat en marxa un pla que actua en cinc àmbits: l’alimentació, l’activitat física, el sedentarisme, les hores de son, i altres conductes. El Pla (com s’explica a aquest reportatge publicat a La Vanguardia) posa molt èmfasi en la necessitat de la pràctica d’activitat física, com de fet  ja es feia amb el Pla integral per a la promoció de l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS) dissenyat pel Departament de Salut. 
 
 

Què pot fer Claror per a tu?

 
Un centre de fitness és un espai perfecte per començar a treballar per evitar el sobrepès i l’obesitat, o reduir-los si ja els pateixes. Fer activitat física amb regularitat, dos o tres cops per setmana, té uns efectes importantíssims en l’índex de greix del nostre cos.
 
Als Clubs Claror pots gaudir un amplíssim ventall d’activitats (veure aquí i selecciona el club que et convingui), incloses en la quota d’abonat, moltes d'elles especialment indicades per evitar o reduir el sobrepès i l’obesitat.
 
El millor, però, més que fer activitat física per lliure, és fer-ho amb la supervisió d'un professional. Segons el doctor López-Nava, director de de la Unitat de Tractament de l’Obesitat per Endoscòpia de l’Hospital HM Delfos de Barcelona, “aprimar-se por un mateix és molt difícil: només un 5% dels que ho intenten sols aconsegueixen el seu objectiu i es mantenen en su pes ideal. Por això, hem d’animar a les persones que pateixen sobrepès o obesitat a que busquin ajuda professional", apunta el doctor.
 
A Claror tenim un ampli ventall de professionals especialitzats en tractar amb casos de sobrepès i obesitat, tant des de l’àrea de salut com des de l’àmbit tècnic. 
 
A l’àrea de salut dels clubs on trobaràs metges i dietistes o nutricionistes que revisaran els teus hàbits alimentaris i et faran propostes personalitzades per a dur a terme una alimentació saludable. 
 
 
 

L’Entrenador Personal, el teu millor aliat

 
En l'àmbit tècnic la millor opció és contractar un Entrenador Personal (EP). L’EP et farà un pla totalment personalitzat d’activitat física per a tu, tenint en compte les teves característiques: des de les dades físiques (edat, pes, alçada, índex de greix muscular…) fins els teus gustos per poder fer que l’entrenament, a més d’efectiu, et resulti divertit. A més, durant totes les sessions, el tindràs totalment al teu servei motivant-te, guiant-te i supervisant la correcta execució de tots els exercicis.
 
En aquest sentit, val a dir que, per als que ja són abonats dels Clubs Claror, ara mateix hi ha una gran oferta de llançament del nou Entrenador Personal, que permet contractar dues sessions per només 59 euros. Val molt la pena contractar almenys aquestes dues sessions inicials amb un tècnic especialitzat que t’orientarà a assolir els teus objectius.
 
 

Ajuda a amics i familiars a rebaixar pes, i gaudiu d’un mes gratis

 
Des dels Clubs Claror no només volem ajudar els nostres abonats a lluitar contra el sobrepès i l’obesitat: també volem ajudar els familiars i amics dels abonats. Per això, si volen donar el pas de lluitar contra aquestes malalties, ara els ho posem ben fàcil.
 
Si ets abonat d’un dels Clubs Claror, només cal que informis als teus amics i familiars de la campanya “Ajuda un amic a baixar pes”. La campanya consisteix en què a cada amic o familiar que s’aboni a un Club Claror per rebaixar pes li regalarem un mes d’abonament. I a l’abonat, li regalarem tants mesos gratuïts com noves persones s’abonin decidides a lluitar contra l’obesitat.
 
Per què a Claror, tots junts lluitem contra l’obesitat!
 
 
 

Articles publicats al blog de Claror:

Al Blog de la Revista Claror podeu trobar una gran quantitat d'articles que tracten la problemàtica del sobrepès i l'obesitat. Aquí us n'hem fet una selecció:
 
 
 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate