Mens sana

Núria Sabartés ens explica tot el que li aporta el Ioga

3 d'octubre, 2019

Nuria Sabartés és la Directora Operativa de Can Caralleu, esportista i practicant de Ioga des de fa anys. En aquest reportatge ens explica la seva experiència amb la pràctica del Ioga, i tot el que el li aporta al seu dia a dia.

Entrevista a Núria Sabartés

'La pràctica del ioga m’aporta un espai de confort i de pau.
Em permet trobar estones de silenci. Silenci ambiental tot i que algunes classes de ioga es fan amb música, és molt suau i acompanya a la introspecció. I silenci interior, silenci mental, la desconnexió del soroll al qual estem sotmesos contínuament de l’exterior i del mateix diàleg intern. Aquest silenci et permet connectar amb tu mateix.

És un espai per a sentir el cos, amb moviments molt suaus acompanyats per respiració conscient que et permeten escoltar i identificar les teves pròpies necessitats sense interferències.

També em garanteix un espai segur, minimitzant el risc de lesions, ja que els exercicis o asanes s’adapten a la condició física i estat de cadascú. Cal fer una pràctica tranquil·la, sense forçar ni sobrepassar els límits tant a nivell articular com muscular per a evitar lesions. És important sentir-se còmode en cada postura i gaudir-la. El ioga busca una pràctica de moviments fluids, agradables i reconfortants.

Malgrat que a l’inici es pot pensar que no aconseguirem mai fer les postures que ens proposen, amb constància en la pràctica, respiració profunda i relaxada, el cos es va deixant anar i les tensions musculars van desapareixent donant pas a un benestar integral.

Sovint hi ha persones que diuen que no poden fer ioga perquè es posen nervioses. Això no és més que un avís que cal aprofundir en aquest malestar. És important aprendre a escoltar les necessitats i la consciència interior.

Tot i ser una activitat en la qual no s’interacciona amb els companys, es genera una complicitat silenciosa entre els practicants del grup.

Us encoratjo a intentar-ho, ja que els beneficis són molt grans: estiraments profunds de la musculatura, mobilització de l’energia i pau interior. En definitiva equilibri físic, mental i emocional tan necessari en el nostre dia a dia.'


Consulta els horaris de les sessions de Ioga de Clubs Claror
Claror Sardenya
Claror Cartagena
Claror Marítim
Can Caralleu

    Hatha Ioga
    Kundalini Ioga
    Ioga familiar
L'Esportiu de Llinars


Segueix llegint...
 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate