PREGUNTES FREQÜENTS

Si no pot fer piscina, té alguna alternativa?

Estarà a l’espai de piscina amb el seu grup, i pot ajudar als monitors a fer l’activitat des de fora l’aigua. Per tant, recomanem que portin xancletes igualment

Les activitats es realitzen amb tota seguretat ?

Les activitats estan supervisades pels monitors/es i quan l’activitat ho requereixi també hi haurà un monitor especialista en la disciplina corresponent. Tot el material d’activitats és homologat i acomplim les exigències en matèria de seguretat de la ISO 9001:2008.

Hi ha socorrista a la piscina?

Sí, hi ha un socorrista del Claror per a les activitats de lleure que hi realitzem.

Quin és el procediment si un nen/a es troba malament o s’ha fet mal?

El coordinador avisa als pares per telèfon i si s’ha fet mal el metge de la instal·lació li farà les primeres atencions. En funció de la gravetat de la lesió, un cop hagin arribat els pares, es traslladarà al nen/a a la mútua per a que el visitin.

Tractament o medicació

El nen/a ha de portar la medicació juntament amb una autorització del metge per a poder-li administrar. El seu monitor serà el responsable de donar-li la medicació a l’hora que convingui.

Menús especials i al·lèrgies

Cada matí es notifica a la cuina les necessitats de cada grup, així com al·lèrgies, dietes per mal de panxa, o dieta tova per "temes de boca", ... i la cuina elabora el menú diferent per aquests casos.

És necessari, per tant, que qualsevol al·lèrgia sigui notificada en el moment de la inscripció, i recordada el primer dia d’activitat.

On deixar els nens cada matí

El primer dia de torn podreu accedir a l’espai assignat per cada grup, on coneixereu els monitors del grup dels vostres fills i aprofitareu per a comentar qualsevol aspecte.

A partir del 2n dia, només els grups de p3 seran acompanyats a la classe cada dia, la resta de nens i nenes els deixareu a l’entrada del pati, on el coordinador us rebrà.

Els nens de parc esplai (p3) del Claror Sardenya fan migdiada?

Aquest grup té una estona assignada de descans després de dinar. Es tracta que els nens es relaxin, i els que vulguin poden dormir.

Ens adaptem a les necessitats de cada nen/a.

Cal portar roba de recanvi cada dia?

Al Claror Sardenya cada grup té una classe de l’escola assignada, i per tant, cal portar una bossa amb una muda de recanvi que es quedarà a l’aula. Cal posar-ho en una bossa amb el nom del nen/a. És obligatori que portin la muda de recanvi els nens/es de p3. A partir de p4 és opcional, i si la família creu que és millor deixar una muda de recanvi, la deixarem a l’aula com amb els altres grups.

Al Claror Cartagena cal portar roba de recanvi cada dia. Comencem tots els dies fent activitats esportives, amb la qual cosa demanem que els nens vinguin d’una forma adient per l’activitat. A mig matí anem a la piscina, per tant, a banda de la roba pròpiament de piscina (banyador, casquet, xancletes, tovallola, ulleres...), demanem una primera muda esportiva per no haver-se de posar la roba ja suada utilitzada prèviament. Per últim, al final del dia els nens van a la dutxa així que necessitaran una última muda per sortir al carrer, no necessàriament esportiva.

Els dies que fem sortida a la platja, s’ha de portat el banyador posat i a més cal portar dues bosses separades. Una que deixarem al Centre on estarà la roba per les 17:00h i una altre que ens portarem on estarà la roba seca de recanvi que ens posarem un cop deixem de banyar-nos .

Pot sortir el nen/a un dia puntualment a una hora que no és la contractada?

Al Claror Sardenya els horaris de sortida son a les 13:30h, a les 15:00h, i a les 17:00h i al Claror Cartagena és a les 17:00h.

Demanem que si algú necessita puntualment fer alguna excepció del seu horari, s’adapti a aquestes franges o bé faci una petició per escrit i l’entregui al coordinador o al monitor de grup.

Tenen estona per esmorzar?

Cada grup té un horari d’esmorzar, ja sigui a l’arribada o a mig matí.

Cal que portin un esmorzar saludable, i recomanem abstenir-se de la “bolleria”, patates i/o “xuxeries”.

Quina documentació s’ha de portar per tramitar la inscripció?

És necessari portar una fotocòpia del carnet de vacunes i una fotocòpia de la Targeta Sanitària individual (el CatSalut).

Quina ràtio teniu de monitor/grup?

Seguint la normativa del decret de lleure DECRET 267/2016 la ràtio és de 1/10 en tots els grups, independentment de l’edat i/o activitat.

L’esplai és una activitat esportiva?

No. L’Esplai és una activitat totalment lúdica que gira entorn d’un centre d’interès, i s’hi realitzen jocs i activitats al pati, sempre de forma dirigida, que busca que els nens estiguin al màxim de motivats i de contents.

Què fan a la piscina?

Tots els grups fan activitats recreatives a l’aigua, adaptades a la seva edat. Els grups de parc esplai i petits estan a la piscina petita i els grups de mitjans i grans i campus fan activitats a la piscina gran. Exemples d’activitats són: jocs d'aigua, passarel·les, busca tresors, waterpolo, curses, ... Sempre de forma dirigida.

Si el meu fill no sap nedar, què farà a la piscina?

El primer dia de torn, es farà la “prova de l’aigua”, on els nens un per un aniran entrant a la piscina i mirarem com floten, com neden i quin nivell tenen, per tal de posar-li més o menys ajuda. Aquesta prova la fa el socorrista i garanteix que el nen/a té suficient “nivell” per a ser autònom a l’aigua. A la piscina petits tots els nens van amb bombolleta, independentment del nivell que tinguin.

GTranslate