La Fundació Claror realitza actuacions als centres per avançar en la sostenibilitat

8 de maig, 2012

Els cinc centres esportius gestionats per l’entitat disposen d’un sistema de desinfecció de l’aigua de les piscines amb raigs UV.

Recentment també s'ha implantat un sistema d'estalvi energètic en la climatització del CEM Can Caralleu.

La Fundació Claror va completar a principis d’any el pla per modernitzar el sistema de desinfecció d’aigua de les piscines de tots els centres esportius municipals que gestiona. D’aquesta manera, l’entitat aposta clarament per l’adopció d’un innovador sistema de desinfecció mitjançant l’ús de raigs ultraviolats C. L’últim centre a adoptar aquesta tecnologia va ser el CEM Marítim, que completa així el camí iniciat als CEM Claror, CEM Sagrada Família, CEM Can Caralleu i l’Esportiu de Llinars.

El nou model adoptat millora la qualitat de l’aigua i és molt efectiu en l’eliminació de cloramines, redueix a mínims l’ús de productes químics i contribueix a un estalvi d’aigua en les piscines aproximat d’entre el 25 % i el 60 %. Tots són objectius primordials per a la Fundació Claror, que sempre ha mostrat un ferm compromís amb la reducció del consum d’aigua i el desenvolupament d’iniciatives de respecte pel medi ambient.

Climatització

En la mateixa línia de sostenibilitat, també s’ha procedit a la implantació d’un sistema d’estalvi energètic en la climatització del CEM Can Caralleu, tal com es va fer anteriorment al CEM Claror. L’actuació ha implicat la instal·lació d’una refredadora amb uns dipòsits d’inèrcia que alimenten uns col·lectors de fred i de calor. Aquests col·lectors es podran utilitzar segons les diferents necessitats del centre, com, per exemple, per subministrar fred per a la deshumectadora de la piscina blava.

També es podran climatitzar diferents sales o vestidors tot eliminant les petites màquines individuals que fins ara feien aquesta tasca. Finalment, es podrà aprofitar l’escalfor residual per preescalfar l’aigua calenta sanitària. Tot plegat comportarà un estalvi de llum, es reduirà el consum de gas perquè les calderes hauran de treballar menys i s’aprofitaran tots els residuals energètics que abans es dissipaven.

La nova instal·lació està situada a la zona de les calderes blaves de Can Caralleu, ha tingut un cost aproximat de 120.000 euros i està previst que entri en funcionament a finals de març. El procés d’instal·lació ha durat dos anys i s’ha desenvolupat en diverses fases.

El nou sistema de climatització inicialment oferirà subministrament a tot l’espai blau, tot i que en un futur es preveu que també ofereixi servei a la piscina i les sales verdes.

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate