L'Esportiu Sostenible

Calderes de biomassa: el combustible natural que abasteix d’energia l’Esportiu

21 d'agost, 2018

Les calderes de biomassa són calderes destinades a la combustió de biomassa, normalment forestal o de subproductes agrícoles. Fa uns anys que s’han començat a utilitzar, en la recerca de sistemes d’abastiment energètic cada vegada més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

A L’Esportiu utilitzem calderes de biomassa que funcionen amb pèl·lets. Les calderes recuperen el calor de la condensació del combustible, abaixant progressivament la temperatura dels gasos fins que es condensa en vapor d’aigua. Aquesta tecnologia no genera cap tipus d’emissions de CO2 a l’atmosfera i assoleixen un rendiment de fins al 103%.

Què és la biomassa?

La biomassa, en l’àmbit de la tecnologia de les energies renovables, és la matèria orgànica d’origen vegetal o animal que es pot utilitzar com a font d’energia, ja sigui com a combustible o en altres processos. Així doncs, trobem que poden ser utilitzades com a fonts d’energia: materials vegetals d’origen agrícola, biomassa d’origen forestal (principalment llenya) i productes o subproductes d’origen animal, com els fems. En el cas de L’Esportiu utilitzem calderes de biomassa que funcionen amb pèl·lets, un aglomerat produït a partir de residus forestals, de la industria de la fusta o agroalimentària, que formen petits cilindres que s’obtenen al assecar la fusta i d’altres elements, premsar-los i comprimir-los.

100% sostenibles

A més de ser una font d’energia respectuosa amb el medi ambient, les calderes de biomassa ens permeten distribuir l’aigua calenta sanitària a tot el centre. Així mateix, la tecnologia de calderes de biomassa ha permès abaratir els costos de producció d’energia del centre entre un 20% i un 30%.

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate