Mundials de Natació: Serà increïble

7 de novembre, 2003

"Serà increïble!". Aquest és l'eslògan publicitari dels campionats del món de natació. Un esdeveniment esportiu de primera fila que tindrà lloc a Barcelona entre els dies 12 i 27 de juliol i que, durant 15 dies, tornarà a situar la ciutat comtal com la capital de l'esport mundial. No en va, és l'esdeveniment esportiu més important que té lloc a Barcelona des de la celebració dels Jocs Olímpics del 92

Tal com va succeir als Jocs de 1992, la ciutat de Barcelona tornarà a ser el bell fons que apareixerà a les imatges de milions de televisions de tot el món durant les proves de salt que es facin a la piscina de Montjuïc. Les platges i el port seran els que apareixeran a les imatges de les proves d'aigües obertes. I l'espectacular piscina del palau Sant Jordi, la que veuran els qui segueixin les proves de natació i les finals de waterpolo.

Barcelona tornarà a ser, durant quinze dies del proper juliol, protagonista a totes les televisions del món. Als telenotícies, als programes esportius, a les retransmissions en directe... I és que els campionats del món de natació són un dels esdeveniments esportius amb més audiència televisiva del planeta.

Es calcula que els mundials arribaran per televisió a una audiència total de 645 milions de persones de 136 països. Cada retransmissió en directe tindrà una audiència estimada de 25 milions de telespectadors. I això, sense comptar la quantitat de gent a la qual arribarà informació dels mundials mitjançant la premsa, la ràdio i Internet. En total, hi haurà més de 1.500 periodistes acreditats de mitjans de tot el món. "Serà increïble", com diu l'eslògan dels mundials.

Una gran organització

Els mundials no seran sols una gran plataforma televisiva. Bàsicament, seran el gran esdeveniment de la natació mundial. Hi participaran 1.846 esportistes de 150 països, els quals competiran en cinc disciplines aquàtiques: natació, sincronitzada, aigües obertes, waterpolo i salts.

Les competicions es duran a terme en cinc escenaris diferents: el palau Sant Jordi, les piscines Bernat Picornell, la del CN Barcelona i la municipal de Montjuïc. Les proves d'aigües obertes tindran lloc al front marítim de la ciutat, entre el Port i les platges de Barcelona. L'escenari central, i alhora el més espectacular, serà el palau Sant Jordi. En un temps rècord s'hi muntarà una piscina central de 50 metres on es faran totes les proves de natació i les finals de waterpolo. El palau tindrà una cabuda de 12.000 persones.

L'adequació del palau Sant Jordi és una de les poques infraestructures que s'haurà de fer per als Mundials, ja que, després dels Jocs del 92, Barcelona ja tenia la resta d'instal·lacions en perfectes condicions. Només s'ha hagut de construir una piscina nova, la del Club Natació Barcelona, on es farà tota la competició de waterpolo femení, i les preliminars del waterpolo masculí.

S'espera que assisteixin en directe a les diferents instal·lacions un total de 500.000 persones. Més de 2.200 persones, entre professionals i voluntaris, treballaran perquè tot funcioni com està previst. De fet, ja fa molts mesos que força gent treballa en una organització que ha xifrat en 20 milions d'euros el pressupost de l'esdeveniment.

Venda d'entrades

Els mundials estaran a l'abast de tothom. I és que els preus de les entrades oscil·laran entre els 5 i els 30 euros per sessió, segons l'esport i el dia i, a partir dels 70 euros, els abonaments per veure totes les jornades d'un determinat esport. L'organització ha posat uns preus que podem qualificar de populars, si els comparem als d'altres grans esdeveniments. I és que l'objectiu és omplir cada dia les instal·lacions d'aficionats. Les entrades es poden adquirir a les mateixes instal·lacions, i també per telèfon (902 33 22 11), Internet (Servi-caixa.com i bcn03.org) i als terminals de Servicaixa de totes les oficines de La Caixa. El preu de les entrades de la cerimònia d'inauguració és de 10, 20 o 30 euros, segons la localitat.

Barcelona serà una festa

Tot Barcelona se submergirà dins la festa de la natació durant els campionats. Els ciutadans podran gaudir de nombroses activitats lúdiques en dos espais emblemàtics: la platja de San Sebastià i el palau Sant Jordi. Aquestes seran les seus dels villages, zones especials per als campionats dotades de pantalles gegants per seguir-ne les competicions, punts de venda de merxandatge i una àmplia oferta gastronòmica.

El village de la platja oferirà també serveis per a la pràctica d'esports aquàtics, així com jocs sobre la història de la natació, les millors marques i mites.

Al village del Sant Jordi hi haurà un espai de concerts i una zona de carpes destinades a l'oci en general, que serà el centre de relació empresarial per a patrocinadors i també per a empreses col·laboradores.

Als esdeveniments esportius s'ha d'afegir l'oferta cultural de Barcelona durant el mes de juliol. Els campionats coincidiran amb el GREC, un dels festivals d'estiu més importants de la Mediterrània, amb un intens programa de teatre, música i dansa en què participen figures internacionals de primer ordre.

Tot estarà preparat per dur l'èxit dels mundials fora de la piscina. La ciutat, que viu intensament el mar i que sempre ha comptat amb una important tradició de nedadors i waterpolistes, s'inundarà d'il·lusió per l'esport. Serà una gran ocasió per reviure l'esperit olímpic.

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate