Vine a córrer la Milla Sagrada Família el 6 de maig!

  2 d'abril, 2012

  El diumenge 6 de maig és la data triada per a la celebració de la Milla Sagrada Família, que enguany arriba a la seva vint-i-vuitena edició. La mítica cursa que es desenvolupa al voltant del temple de la Sagrada Família és una cita ineludible per a tots els que gaudeixen de l’atletisme de mig fons a Catalunya i aplega una bona representació dels millors migfondistes tant en l’àmbit estatal com internacional.

   

  La Fundació Claror és l’entitat organitzadora d’aquesta cursa urbana de 1.609 metres, que s’ha consolidat com una de les proves més representatives de la ciutat tant pel que fa a participació popular com professional.

   

  Es modifica el sistema d’inscripció i assignació de dorsals

  El sistema d’inscripció de la Milla s’ha modificat i en les categories júnior, absoluta i veterans, ja que caldrà abonar 5 euros. El sistema de pagament es podrà fer còmodament per Internet. En la resta de categories la inscripció seguirà essent gratuïta.

   

  El període d’inscripcions és del dimarts 10 d’abril al dijous 3 de maig a les 20 hores, o bé fins que s’exhaureixin els dorsals que l’organització de la cursa ha fixat com a límit per a cadascuna de les categories. En aquest sentit, es tracta d’una altra novetat d’enguany que cada categoria tingui fixats un nombre determinat de dorsals que aniran amb xip incorporat. El dorsal es lliurarà al CEM Claror a partir de 48 hores després d’haver fet la inscripció, excepte els participants que s’inscriguin el 2 i el 3 de maig, que hauran de recollir el dorsal el mateix dia de la cursa a la carpa de l’organització.

   

  Quinze curses

  Al llarg de tot el matí es faran un total de quinze curses, que començaran com cada any a partir de les 9.30 hores, amb la sortida de la primera sèrie de la categoria dels veterans. A partir d’aquí s’aniran tornant la resta de les curses de la categoria de veterans, cadets, infantil, júniors, benjamins i les sèries de categoria absoluta tant femenina com masculina, que tindran lloc a les 11.30 i a les 11.45 hores.

  A partir de les 12 hores les sèries amateurs s’aturaran per donar pas a la cursa d’atletes d’elit. Primer de tot es correrà la sèrie masculina, que començarà a les 12 hores i, a continuació, la sèrie femenina, que començarà a les 12.15 hores.

  Tot seguit es reprendran les curses amateurs amb les sèries masculina i femenina de la categoria d’alevins, que es faran a les 12.30 hores i a les 12.45 hores, respectivament. La jornada matinal de curses conclourà amb el lliurament de premis als participants, que es farà a les 13.15 hores.

   

  Els premis

  Tots els participants de la Milla Sagrada Família rebran un obsequi en acabar la seva sèrie i, a més, tots els classificats en primer, segon i tercer lloc de cada sèrie, tant masculina com femenina, tindran trofeus i medalles. En la cursa absoluta masculina i femenina hi haurà, a més, un premi en metàl·lic per als tres primers classificats, amb una dotació de 300 euros per al primer, de 180 euros per al segon i de 120 euros per al tercer.

  L’organització entregarà també un premi extraordinari de 450 euros per a la millor marca que superi el rècord de la prova tant en categoria masculina com femenina, al qual no poden optar els participants de les curses professionals. Actualment el rècord de la cursa en categoria masculina és de 4’ 14’’, establert pel corredor Mohamed Benhmbarka, i en categoria femenina és de 5’ 00’’, establert per Míriam Ortiz.

   

  Premi a la participació

  També s’entregarà el premi especial Àlex García a la participació a les escoles, clubs o entitats que aportin més atletes i acabin la Milla. Tant en el conjunt de categories benjamí i aleví com en el conjunt de categories infantils i següents s’obsequiaran els tres primers classificats, amb 300 euros per al primer, 180 euros per al segon i 120 per al tercer. El lliurament d’aquests premis es farà en el transcurs del mes següent a la data de celebració de la cursa.

   

  El recorregut

  El recorregut de la cursa serà el mateix que el de l’edició de l’any passat: es farà al voltant del que s’anomena l’illa Gaudí, formada pel temple de la Sagrada Família, la plaça de la Sagrada Família i la plaça de Gaudí. El punt de sortida se situarà al carrer de Mallorca, entre els carrers de Sardenya i Marina, i el punt d’arribada serà al carrer de Provença.

  Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

  GTranslate