Claror, més que Fitness!

Un repte per al Dia mundial de l’aigua: Dutxes de 5 minuts!

22 de març, 2019

Avui, divendres 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua i a Claror el celebrem conscients que cal cuidar aquest recurs natural tan preuat.

Aquest mes de febrer, gràcies a implementar algunes accions per la participació en la Marató d’Estalvi energètic, hem aconseguit estalviar gran quantitat d’aigua als Clubs. En concret, un 19,24 % al Claror Sardenya, un 8,35 % al Claror Cartagena i un 11,64 % al Claror Marítim.

Per fer-nos-en una idea: amb l’aigua estalviada a Sardenya podríem emplenar la piscina gran, a Marítim la piscina Natatio i a Cartagena 3 vegades la piscina petita. Però si volem seguir aquesta tendència sense perdre el confort dels espais i serveis cal implicar totes les persones que fem ús dels Clubs. Per això, proposem un repte a tots els abonats i abonades: aconseguir fer la dutxa amb 5 minuts d’aigua.

Dades a la mà, un Club consumeix de mitjana 2.000 m3 d’aigua al mes. Això vol dir 2 milions de litres, el que equivaldria a omplir dues piscines grans cada mes. De tot el consum d'aigua, la que malbaratem a la dutxa és una de les fonts principals d’estalvi que tenim.

Com a mitjana, a les dutxes dels clubs, per uns 30 segons de dutxa encesa ragen uns 6 litres d’aigua. Això vol dir que si la nostra dutxa postexercici la fem amb 10 minuts d’aigua rajant gastem 120 litres d’aigua. Si això ho multipliquem per 8 cops al mes (assistència de 2 cops per setmana), ja ens situem en els 960 litres d’aigua. I això només una persona!

Així doncs, animem-nos tots i totes a fer un consum responsable de l'aigua i posar-la en marxa tan sols per mullar-nos i per esbandir-nos. Amb 5 minuts d'aigua, usarem 60 litres per persona i dutxa, amb el que això pot suposar d'estalvi i cura del planeta.

L’aigua és un recurs natural finit. Cuidem-lo!

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate