Can Caralleu, som més que fitness!

Celebrem el Dia mundial els boscos el 21 de març durant el Cros i la Caminada popular

18 de març, 2015

La coincidència entre el Cros de muntanya, el Cros infantil i la Caminada Popular de Can Caralleu amb la celebració del Dia Mundial dels Boscos ens convida a reflexionar sobre l’estat actual de les zones boscoses al nostre territori i a la Terra.
Els boscos cobreixen un terç de la superfície terrestre del planeta i juguen un paper fonamental en la vida de molts dels seus habitants. Són els ecosistemes terrestres més diversos, on s’alberguen més del 80% de les espècies animals i
vegetals.
Els boscos contribueixen a mantenir l’equilibri en els nivells d’oxigen, diòxid de carboni i humitat en l’atmosfera, i protegeixen les conques hidrogràfiques, de les quals prové el 75% d’aigua dolça mundial. Malgrat els increïbles beneficis ecològics, econòmics, socials que ens brinden els boscos, la desforestació continua a un ritme de 13 milions d’hectàrees a l’any i és responsable d’entre un 12 i un 20% de les emissions de gasos que produeixen l’efecte hivernacle i contribueixen a l’escalfament global.
 
Caçadors de Trastets amb la Caminada Popular
El Caçadors de Trastets és un projecte que té com a objectiu conscienciar la ciutadania de la importància de no llençar brossa al bosc, de reduir la generació de residus i evitar conductes incíviques.
Els participants de la caminada rebran una bosseta i uns guants per anar recollint durant el trajecte de 8 km els residus que trobin i que llençaran de tornada a un punt de recollida al centre.
Podreu visitar l’exposició del projecte i hi haurà jocs sostenibles per als més petits, que també rebran un diploma per la recollida realitzada.
 
Acciónatura: Protegint els boscos centenaris i impulsant itineraris saludables
Els amics d'Acciónatura també estaran presents a Can Caralleu donant a conéixer el programa “Selvans” i “CompensaNatura”, que mobilitza a administracions, empreses, particulars, institucions científques, i propietaris forestals, de cara a assegurar la preservació efectiva dels boscos centenaris, i el seu aprofitament social sostenible com a patrimoni comú insubstituïble.
Des d’Acciónatura també estan treballant en la configuració d’uns primers “itineraris forestals terapèutics”, que es basen en les reeixides experiències a Corea i Japó, al voltant del concepte de “shinrin-yoku” (“bany de bosc”), i els seus efectes sobre la salut de les persones.
 
Trobareu més informació en aquest fulletó.
 
Col·laborem entre tots a cuidar els nostres boscos i a preservar-los, fent que la nostra presència deixa la menor petjada possible!
 
 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate