Can Caralleu, som més que fitness

Eco-caminada i gimcana botànica a Can Caralleu per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

23 de maig, 2018

El proper dimarts 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i aquest any a Can Caralleu volem celebrar-ho amb dues activitats especials:
 
Eco-caminada per Collserola (plogging)
Dimarts 5 de juny a les 19h
Recollim deixalles mentre passegem pel parc de Collserola.
Inscripcions gratuïtes al tòtem d’activitats ‘Esdeveniments’

Gimcana botànica
Del 4 al 10 de juny

Estrenem nova senyalització de plantes i arbres del club, i et proposem una manera divertida de descobrir-lo: superant les proves de la gimcana botànica. Per participar-hi et regalarem una planta aromàtica i un saquet de llavors, perquè contribueixis a cuidar el medi ambient.
Recull la teva butlleta a recepció.
 
 
Coneix tot el que fem per contribuir a la sostenibilitat del medi ambient
 
A Can Caralleu volem contribuir a la sostenibilitat del medi ambient, de manera col·lectiva i a títol individual. Tots els esforços compten i per petits que semblin, qualsevol millora en les instal·lacions o qualsevol canvi d’hàbit que contempli temes de sostenibilitat i estalvi de recursos afegeix el seu gra de sorra a l’objectiu global de millorar el nostre planeta.
 
Programa d’acords voluntaris
A Can Caralleu estem adherits al Programa d'Acords Voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle, un programa impulsat per l'Oficina del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya. Amb l'adhesió al programa refermem el compromís per fer un seguiment de la nostres emissions i establir mesures que contribueixin a la reducció, més enllà del que obliga la normativa.
 
Eficiència energètica
Interruptors crepusculars i horaris S’encenen quan el nivell de lluminositat diürna cau per sota del paràmetre definit i s’apaguen segons un horari preestablert.
Detectors de presència infrarojos amb regulació crepuscular En condicions de poca llum natural, s’encenen automàticament quan detecten la presència.
Bombetes de baix consum a l’interior i leds en tota la lluminària exterior del club S’ha canviat per leds, a banda de reduir el consum a la meitat s’ha guanyat en homogeneïtat lumínica i en manteniment, ja que són llums més duradors.
 
Energies renovables
Plaques solars El procés d’absorció de la calor genera fredsolar que s’usa per controlar la humitat de la piscina blava. Alhora, la refredadora d’absorció produeix una calor residual que escalfa l’aigua de la piscina. El sistema també és capaç de generar aigua calenta sanitària.
Planta recuperadora energètica Refredadora amb uns dipòsits d’inèrcia que alimenten uns col·lectors de fred i calor. D’aquí es climatitzen des d’un sol punt els espais del club i la calor residual s’aprofita per escalfar l’aigua calenta sanitària.
 
Estalvi d’aigua
Aixetes temporitzades a les dutxes permeten que l’aigua deixi de rajar en un temps concret i, també, permeten l’aturada manual per una segona premuda.
Pinyes de dutxa eficients barregen aigua i aire donant la sensació de cabal però reduint els litres per minut.
Desinfecció per UV El club disposa de raigs ultraviolats per a la desinfecció d’aigua de totes les piscines. Aquesta mesura millora la qualitat de l’aigua, és molt efectiva en l’eliminació de cloramines i redueix a mínims l’ús de productes químics. També contribueix a un estalvi d’aigua d’entre el 25 i el 60%.
Plantes autòctones Enjardinament amb plantes de clima mediterrani i amb un sistema de reg per degoteig i temporitzat.
Reaprofitament de l’aigua del desguàs de la font per a regar.
 
Reduir + reutilitzar + reciclar
Reutilització d’objectes perduts Derivem a entitats socials els objectes perduts que no s’han recollit en un termini de 15 dies així com la roba de treballadors o d’esdeveniments que queda en estoc.
Oficina verda Intentem minimitzar l’ús del paper i el que s’usa prové de boscos certificats. Fomentem hàbits sostenibles als despatxos i les oficines del Club així com la compra de material sostenible.
Reciclatge Portem al punt verd o a la deixalleria aquells materials contaminants que no poden deixar-se als contenidors de carrer.
 
Preservació de la natura
Adhesió a Acciónatura Ens hem adherit al projecte ‘Selvans’ d’Acció Natura, i hem preservat 2.317m2 de bosc antic. Consisteix en comprar els drets de tala de boscos antics inclosos en l’Inventari de Boscos Singulars de Catalunya’ (IBSC) per a 25 anys i així preservar la biodiversitat forestal de boscos excepcionals.
 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate