Can Caralleu, club sostenible

Can Caralleu se suma a la Marató d'estalvi energètic, ens ajudes a assolir el repte?

25 de gener, 2019

A Can Caralleu se suma a la IV Marató per l'estalvi energètic, en la que més de 120 equipaments públics estalviaran en els consums d'electricitat, aigua i gas durant el mes de febrer.

La Marató d’estalvi energètic és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús de les instal·lacions per reduir el consum d'energia i aigua adreçada als edificis i equipaments d’ens públics, amb l’objectiu de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a accions contra la pobresa energètica.
 
El repte és reduir un 10% el consum de llum, gas i aigua. L'estalvi que aconseguim servirà perquè l'Ajuntament ajudi les famílies que viuen en situació de pobresa energètica.
 
És important conscienciar-nos que gastem més del que caldria, i que amb algunes petites mesures es pot aconseguir un gran estalvi.
 
Què farem?

Durant el mes de febrer reduirem el nostre consum d'aigua, gas i electricitat. Cada setmana farem un control dels consums i mirarem si hem aconseguit reduir-los respecte els consums dels anys anteriors. Ho anirem anotant i al final del mes sabrem quant hem aconseguit estalviar.

Com ho farem?

Reduir el consum d'electricitat:
 Apagarem llums de les sales d'activitats quan no hi hagi activitat i aprofitarem llum natural.
Apagarem els llums dels vestidors de grups quan no hi hagi ningú (P1, P2 i P3)
 Apagarem equips del tot, sense deixar-los en stand-by (ordinadors, pantalles, música, impressores, carregadors).
 Apagarem els equips de clima de les sales d'activitats en finalitzar les sessions.
Ajustarem el clima de les sales d'activitats, sala de fitness, vestidors i piscina als paràmetres de temperatura estàndards (21-23º)

Reduir consum gas:
 Menys temperatura als acumuladors sense que afecti la temperatura final de l'aigua.

Reduir consum d'aigua:
 Regularem el cabdal de dutxes ajustant els difusors
 A Can Caralleu no farem ús del reg al camp de futbol

Com pots contribuir en la Marató?

Cada dia, passen pels nostres clubs moltes persones que fan ús dels diversos espais i serveis. Per contribuir a fer que la Marató per l'estalvi energètic sigui un èxit, pots fer petites coses:
 Venir amb una segona capa a les classes per no passar fred abans d'entrar en calor amb l'exercici. Et regalarem un tapacolls sostenible ;)
 Fer servir la mitja descàrrega dels dipòsits dels vàters.
 Fer una dutxa ràpida i utilitzar només l'aigua necessària.

Si tens algun dubte o proposta, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Tallers d'estalvi energètic 19 i 21 de febrer

Els amics del Punt energètic de Sarrià vindran al club a fer uns tallers per explicar-nos tots els trucs i consells per estalviar energia, a casa i a tot arreu.
Els tallers es faran aquests dies:
Dimarts 19 de febrer a les 13h
Dijous 21 de febrer a les 18.30h
 
Són grauïts per abonats, i només cal que reserveu plaça al tòtem d'activitats, 'Esdeveniments'.


L'aigua i l'energia són recursos finits i l'ús abusiu té conseqüències per al conjunt del planeta. Reduir el consum d'energia ajuda a combatre els efectes del canvi climàtic, fem-ho entre tots!

Per saber-ne més clica aquí.

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate