Milla Sagrada Família i cursa Les 5 Milles

La Milla presenta un cartell potent amb noms com Mechaal, Mezourgui, Pereira i Jepkorir

19 d'abril, 2016

La 32a edició de la Milla Sagrada Família – 10è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, organitzada per la Fundació Claror, s’ha presentat aquest matí a les 11.00 hores a la seu del Districte de l’Eixample. En l’acte s’han donat a conèixer els atletes que correran les sèries professionals de la cursa d’entre els que destaquen Abdelaziz Mezourgui, Adel Mechaal, Víctor García, Solange Pereira, Eunice Jepkorir i Esther Gerrero.
 
La cursa atlètica, de 1.609 metres, se celebra diumenge 24 d’abril amb el tradicional recorregut al voltant de l’anomenada illa Gaudí, formada pel temple de la Sagrada Família, la plaça de la Sagrada Família i la plaça de Gaudí. El punt de sortida se situarà al carrer de Mallorca, entre els carrers de Sardenya i Marina, i la línia d’arribada serà al carrer de Provença.
 
Una de les peculiaritats de la Milla és que combina el vessant popular –amb quinze curses des de benjamins a veterans- amb el vessant professional ja que les dues sèries del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona apleguen atletes de l’elit nacional i internacional de l’atletisme.
 
La Milla, una cursa de gran prestigi
El regidor del Districte de l'Eixample, Agustí Colom, ha destacat que la Milla “és una de les activitats populars amb més èxit implantades al barri de la Sagrada Família” i ha afegit que està incorporada a la festa major del barri, però que “està plenament consolidada i té un gran prestigi per si sola”. El regidor ha agraït la dedicació intensa dels organitzadors i voluntaris que contribueixen amb el seu esforç a l’èxit de la Milla Sagrada Família any rere any.
 
La directora de la Milla, Núria Borràs, ha ressaltat que “la clau de l’èxit de la Milla és la combinació dels atletes professionals i dels que no ho són”. Borràs ha destacat “el ritme d’inscripcions a les sèries populars avança bé on ja hem tancat les sèries de veterans, infantil i l’absoluta”.
 
Èxit d’inscripcions de la 2a cursa Les 5 Milles de perfil solidari
Una altre aspecte que la directora de la cursa ha volgut destacar és que la segona cursa de les 5 Milles ja ha esgotat tots els dorsals disponibles enguany. D’altra banda, l’Obra Social La Caixa ha lliurat un xec de 10.675 euros que s’han repartit les entitats socials que cada any col·laboren amb la Milla Sagrada Família:
Associació Encert, que promou el lleure, la formació i l'ocupació d'infants i joves amb discapacitat intel·lectual. 
Associació Aprenem, que treballa per a la inclusió d'infants amb trastorns de l'espectre autista. 
Associació Superacció, dedicada a la inclusió de joves mitjançant la triatló. 
Fundació Ared, dedicada a la reinserció de dones.
Associació Can Roger, menjador social i hort urbà.
Voluntaris 2000. 
Escoles del barri de la Sagrada Família.
 
Bon nivell d’atletes a les sèries professionals
En representació dels atletes d’elit han assistit a l’acte Montse Mas i Khalid Oughzif. Tots dos han coincidit a destacar el bon nivell d’atletes que participaran a les curses professionals de la Milla. “Hem fa molta il·lusió participar a la Milla per primera vegada”, ha ressaltat Khalid Oughzif, que ha assegurat que “cada cop ho tenim més difícil per competir amb atletes de renom com els que hi ha a la cursa”. Montse Mas, ha volgut destacar que “el cartell de la sèrie femenina es molt competitiu i serà molt igualat per la qual cosa es difícil dir qui serà la favorita, tot i que a priori Solange Pereira parteix amb aquesta etiqueta, ja que és una especialista de la distància i ha guanyat en les dues darreres edicions”.
 
 
Claror Fitness Fest i Gimcana esportiva i Solidària
Coincidint amb la celebració de la Milla Sagrada Família i la cursa Les 5 Milles, Clubs Claror, entitat organitzadora de totes dues curses, també oferirà el diumenge 24 d’abril una matinal d’activitats esportives. A les 13 hores es farà una multitudinària masterclass de fitness a l’aire lliure amb música en directe. També s’ha preparat una gimcana esportiva i solidària per a que tots els ciutadans que s’hi acostin puguin gaudir en família d’un magnífic ambient festiu.

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate