La veu de Claror

  Compromesos amb l'esport per a infants

  12 de gener, 2017

  L’any vinent farà quaranta anys que un professor d’educació física de l’Escola Sagrada Família, en Juanjo Folqué, amb la complicitat dels pares i dels mestres, va posar la llavor del que ara són les Escoles d’Iniciació Esportiva, no tan sols al Claror
  Sardenya sinó també al Claror Cartagena i a Can Caralleu, els centres on estan més arrelades.
   
  Van començar amb alguns equips de voleibol i de bàsquet tot i que pocs anys després s’hi va incorporar la iniciació esportiva per als més menuts, la qual cosa va configurar significativament el model d’Escoles d’Iniciació Esportiva actual.
   
  Quaranta anys han donat per a molt: milers de nens i nenes que han tingut l’oportunitat de divertir-se corrent, saltant, lluitant, xutant, botant, reptant-se els uns als altres, reptant-se a si mateixos per córrer més de pressa, botar millor, xutar més fort... en definitiva, bellugant-se mentre experimentaven i prenien consciència de les seves habilitats psicomotrius; milers de monitors i entrenadors que han intentat fer-ne una experiència al més enriquidora possible; milers de pares i mares que han acompanyat i viscut amb passió les competicions dels seus fills i les seves filles durant molts caps de setmana.
   
  I passats aquests quaranta anys què? Doncs la necessitat d’impulsar hàbits de vida saludable, entre els quals hi ha la pràctica d’activitat física i esportiva, continua sent plenament vigent. Cal lluitar contra el sedentarisme i l’obesitat infantil creixents que són fruit dels nous hàbits socials. I les Escoles d’Iniciació Esportiva són un magnífic punt de partida.
   
  Núria Borràs
  Directora Executiva de Claror Sardenya, Cartagena i Marítim

  Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

  GTranslate