El despatx d'arquitectes de l'EAS Taradell, premiat amb el Pritzker

2 de març, 2017

RCR Arquitectes van ser els encarregats de dissenyar l'Espai d'Aigua i Salut Taradell, el centre esportiu municipal d'aquesta població d'Osona a la que Llinarspost S.L., empresa que forma part del grup Claror, fa la prestació de serveis des de fa un any. 

Ja compta amb diversos premis internacionals i ara ha estat guardonat amb el Pritzker, considerat el premi Nobel d'arquitectura pel seu "compromís inflexible amb el lloc i les seves narratives" i per la creació "d'espais que estan en relació amb els seus contextos". Carme Pigem, Rafael Aranda i Ramon Vilalta, que estan al capdavant d'aquest despatx, busquen les connexions entre l'exterior i l'interior, i d'això en resulta una arquitectura experiencial i emocional. El guardó està dotat amb 100.000 dòlars.

L'EAS Taradell va ser inaugurat el març de 2015 i va comptar amb l'assessorament extern de la Fundació Claror en la seva posada en marxa. És l'únic centre esportiu dissenyat per RCR Arquitectes fins ara. A banda de la claror i amplitud dels seus espais, cal destacar que la instal·lació va ser concebuda de manera que ha esdevingut un referent en l'ús de tecnologies de sostenibilitat i eficiències energètica.

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate