Milla Sagrada Família

La Milla Sagrada Família presenta un cartell de luxe amb Mechaal, Merzougui, Alcalá, Guerrero, Pereira i Mas

3 de maig, 2018

Aquest any la carrera referent de mig fons a Catalunya estrena recorregut

La 34a Milla Sagrada Família, organitzada per la Fundació Claror, presenta el cartell d’atletes professionals que participaran enguany al 16è Gran Premi Gaudí Sport.
 
La cursa atlètica, que tindrà lloc el diumenge 6 de maig just davant del temple de la Sagrada Família, reunirà professionals com Adel Mechaal, Abdelaziz Merzougui i Marc Alcalá, en categoria masculina; i Esther Guerrero, Solange Pereira i Montse Mas en categoria femenina, entre d’altres. Consulta aquí el llistat complet.
 
La presentació del cartell va tenir lloc dimarts 24 d'abril al Saló de Plens del Districte de l’Eixample, i va comptar amb la participació de Jordi Matas, Conseller Tècnic del Districte de l'Eixample; Núria Borràs, Directora de la Milla; Montse Mas i Khalid Oughzif, atletes del Gran Premi Gaudí Sport i Maite Golmayo, portaveu de l’AFANOC. 
 
La Milla, organitzada per la Fundació Claror des de 1985, acumula més de 30 anys d’història. La cursa es desenvolupa al voltant del temple de la Sagrada Família i s’estructura en diferents sèries en funció de les edats dels participants. La Milla es distingeix de les altres curses urbanes per l’alta participació que té edició rere edició i s’ha consolidat com una de les proves més representatives de la ciutat tant pel que fa a participació popular com professional. 
 
Jordi Matas, Conseller Tècnic del districte de l’Eixample, va agrair la “confiança del grup Claror amb el barri de la Sagrada Família”, així com la feina de cohesió social que fa l’entitat per tal de “promoure els valors de l’esport i el lleure entre els ciutadans” del districte.  
 
 
Nou recorregut al carrer Mallorca
La cursa, que consta d’un recorregut de 1.609 metres, estrena aquest any nou circuit al carrer Mallorca, entre els carrers Sicília i Lepant. L’arribada i la sortida estaran al mateix punt al carrer Mallorca amb Sardenya. 
 
Arran de l’increment de mesures de seguretat a les immediacions del temple de la Sagrada Família, l’organització s’ha vist obligada a modificar el recorregut habitual. Com a novetat, és un circuit de doble volta amb menys desnivells que es preveu que sigui més ràpid. Així mateix, la directora de la Milla, Nuria Borràs, ha volgut destacar l’increment de visibilitat pel públic assistent que tindrà la cursa gràcies al recorregut de doble volta. 
 
Bon nivell d’atletes a les sèries professionals
En representació dels atletes d’elit van assistir a l’acte Montse Mas i Khalid Oughzif. Tots dos van coincidir a destacar el bon nivell d’atletes que participaran a les curses de la Milla.
 
Per la seva part Montse Mas, va destacar que La Milla és una cursa “en la que es manté l’emoció fins al final”, i que el canvi de circuit d’aquest any podria “portar sorpreses al podi”. L’atleta Khalid Oughzif es va mostrar optimista i va destacar la “gran qualitat de tots els competidors que hi participen enguany”, amb un gran cartell de mig fondistes molt preparats. 
 
Inscripció solidària amb l’Associació de Nens amb Càncer
La Milla destinarà aquest any la seva inscripció solidària a La Casa del Xuklis, una casa d’acollida per a les famílies amb nens i nenes amb càncer, gestionada per l’AFANOC (Associació de Nens amb Càncer). Maite Golmayo, portaveu de l’AFANOC, va explicar que la Casa del Xuklis pretén ser un lloc on els infants es sentin acollits i compresos junt amb la seva família. Amb més de 7 anys d’història, la Casa dels Xuklis, ha donat suport a milers de famílies amb nens malalts de càncer de forma totalment altruista.
 
La portaveu de l’AFANOC va agrair la implicació de La Milla amb l’entitat solidària, i en va voler destacar els valors que els assimilen amb l’esport com l’afany de superació. 
 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate