Claror, més que Fitness!

A casa, tinguem cura de l’aigua

25 de març, 2019

En el març de la campanya del Dia Mundial de l'Aigua, és un bon moment per fixar-nos en com són els nostres hàbits a casa per mirar de no malbaratar-la. Us proporcionem alguns consells senzills.

Fixem-nos que cap aixeta gotegi
Una gota cada dos segons equival a 6.000 litres d’aigua a l’any.

Col·loquem airejadors o reductors de cabal
Són peces que es col·loquen fàcilment a la boca de l’aixeta i que barregen aigua i aire. Sense perdre el confort, ens permeten estalviar fins al 50% d’aigua.

Tanquem l’aigua si no la necessitem
Deixar rajar l’aigua, encara que sigui uns segons, mentre ens ensabonem, fregem els plats o ens respatllem les dents és una de les accions quotidianes que la malbaraten més. No costa res tancar l’aixeta i tornar-la a obrir quan sigui necessari per esbandir.

Un bany més sostenible
Si tenim oportunitat de canviar els elements del nostre bany val la pena que apostem per les aixetes monocomandament, que ajuden a mantenir una temperatura de l’aigua més constant; per les cisternes de vàter de doble càrrega que permeten usar la meitat de l’aigua o, fins i tot, aturar la descàrrega; i per col·locar-hi una dutxa enlloc de la banyera, manera d’evitar la temptació de gastar 300 litres d’aigua enlloc dels 60 que ens pot donar una dutxa de 5 minuts amb una aixeta que tingui airejadors.

Reaprofitem-la
Amb l’aigua que deixem córrer abans no agafa la temperatura desitjada, podem emplenar la regadora o la galleda per fregar el terra.

Electrodomèstics eficients i plens
Val la pena escollir rentaplats i rentadores que facin un ús eficient de l’aigua i que tinguin programes de mitja càrrega. No obstant, sempre és millor emplenar-los bé per aprofitar al màxim el cicle de rentat.

Mantenir les piscines en bon estat tot l’any
Si tenim la sort de tenir piscina, cal mantenir-la en les millors condicions durant tot l’any, de manera que no calgui buidar-la totalment i tornar-la a emplenar de cara al bon temps.

L’aigua és un recurs natural finit. Cuidem-la!

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate