L'Esportiu de Llinars, un club més que fitness

El dilluns 16 de desembre posa’t la samarreta per La Marató

14 de novembre, 2019

Una vegada més, des de L’Esportiu de Llinars ens sumem a La Marató de TV3 d’enguany dedicada a les malalties minoritàries.

Quina iniciativa hem posat en marxa?

El dilluns 16 de desembre tots els abonats/des que vulgueu col·laborar haureu de venir a L’Esportiu amb la samarreta de La Marató de TV3.

On la podeu adquirir?

A partir del dimecres 4 de desembre podreu comprar la samarreta de La Marató de TV3 per 5€ a la recepció del club. Tot el que recaptem anirà destinat a la investigació de les malalties minoritàries.  

La Marató de TV3 2019

Aquest any La Marató de TV3 se celebra el diumenge 15 de desembre i es destinarà tot el recaptat a la investigació de malalties minoritàries. 

Les malalties minoritàries són patologies molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000. Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000 i al voltant del 80% són d’origen genètic. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. A Catalunya, es calcula que hi ha 400.000 persones amb una malaltia rara. Com que són tan desconegudes, poc freqüents i nombroses, sovint el diagnòstic correcte triga anys a arribar. Un cop diagnosticats, el 40% dels pacients no tenen tractament. Segons els experts, dos dels objectius més urgents de la recerca en malalties minoritàries són les proves per detectar-les en el moment de néixer i els tractaments eficients i segurs, com la teràpia gènica, que s’ha desenvolupat molt en els darrers anys. Els recursos recaptats per La Marató 2019 contribuiran a impulsar aquests i altres objectius de la recerca.

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate