"L'autocoaching vol el benestar"

1 de novembre, 2008

En els darrers temps s’ha extès la disciplina de l’autocoaching que té com a finalitat acoseguir el benestar físic i mental per via de fer reflexionar a la persona sobre què és el que realment espera de la vida i actuar en conseqüència per aconseguir-ho.

L’autocoaching pretén assolir un estat d’autoconfiança que repercuteixi en el benestar i en el rendiment, tant personal com professional.

En què consisteix l’autocoaching?
Sota el nom d’autocoaching, l’art de dirigir la teva vida, jo faig servir un conjunt d’eines de canvi en forma de tallers divertits i diferents que, mitjançant el llenguatge verbal i no verbal, descobrint el meravellós món de saber fer-se preguntes útils, jocs d’autoconeixement, metàfores, imatges, música, olors, sensacions, i incorporant també tècniques de PNL, metodologia coaching i altres coneixements, pretenen fer-te de guia al llarg del camí entre la teva situació actual i la teva situació desitjada en qualsevol àrea de la vida.

Quines són les premisses bàsiques de l’autocoaching?
Comencem per analitzar quin percentatge de satisfacció té cada persona en cada àrea de la seva vida i quin tant per cent es compromet a tenir en pocs mesos i definim quines són les passes necessàries per arribar-hi. L’objectiu és prendre consciència i reflexionar sobre tu mateix i la teva situació present, reconèixer quines són les teves necessitats i limitacions, descobrir el teu vertader potencial, definir clarament com vols que sigui el teu futur i com et vols sentir en cada àrea de la vida, desenvolupar competències que t'ajudin a dissenyar un pla d'acció senzill i congruent per assolir els objectius, millorant així l’autoestima i adquirir sostingudament el compromís amb tu mateix de fer les passes necessàries mitjançant el propi canvi.

Els resultats es noten a la feina?
Evidentment que sí. Com diu la famosa frase “res canvia, jo canvio, tot canvia”, quan comences a fer petits canvis, tota la teva vida canvia. De fet canvia la teva actitud davant la vida, la manera de relacionar-te amb tu mateix, amb les coses, amb les persones i amb l’entorn. Comences a escollir conscientment com vols actuar en cada moment i practicant a poc a poc vas assolint les teves fites.

I en el benestar de la persona?
Tal com diu en Toni Munné, creador de la Microgimnàstica: “sense salut no pot haver-hi benestar, i si no hi ha benestar no es pot gaudir plenament de la vida”, és a dir, “Mens sana in corpore sano”. L’autocoaching vol el benestar. Quan una persona comença a adonar-se que comença a pensar, sentir, dir i fer en una mateixa direcció, comença a sentir una espècie de congruència interna que implica automàticament un benestar que molts en diuen equilibri o harmonia.

El fet de ser un mateix qui s’imposa unes pautes no ho fa tot més complicat?
Imagina’t que estàs realment compromès amb tu mateix a fer el que calgui per tenir la vida que desitges. Tu esculls què fer cada segon de la teva vida. De què depèn que compleixis els teus compromisos? A qui o a què li dones el poder de canviar-te la teva elecció?

Quines dificultats podem trobar?
El mètode és senzill, només necessita que tu tinguis el compromís de voler ser feliç i fer el que calgui amb tu mateix per aconseguir-ho.

Per què l’èxit de l’autocoaching?
Diria que és perquè moltes persones no estan contentes amb la seva situació actual i volen un canvi.

Quines aplicacions pot tenir l’autocoaching en l’esport?
El plantejament entenc que és el mateix. Què és el que vull fer exactament? Què necessito per assolir-ho? Què m’ho impedeix? Què és el primer que he de començar a practicar perquè sigui com jo vull i posar-se en marxa ja? El benefici, que cadascú l’interpreti lliurement escoltant les sensacions del seu propi cos.

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate