Infants

Ja saps què faran els teus fills a l'estiu? Apunta'ls a casals de lleure

25 de març, 2015

L'estiu s'acosta i molts pares i mares es pregunten què faran els seus fills quan s'acabi el curs escolar. Casals d’estiu, campaments, estades a l’estranger... Moltes vegades aquestes paraules van associades directament a allò que nosaltres entenem com a lleure. És correcte si considerem lleure aquelles activitats educatives que es desenvolupen en un àmbit no formal fora del currículum escolar. 

Però és important matisar-ne alguns aspectes: si bé és cert que el component lúdic va associat directament a aquest tipus d’activitats, hem de tenir en compte també que l’educació en el lleure pretén anar una mica més enllà i donar a l’alumne una formació integral, tot potenciant aspectes com les vivències personals, el respecte i la relació amb els companys o l’orgull de pertinença a un nou col·lectiu. 

Un casal d’estiu no ha de ser només una activitat lúdica per a infants que necessiten ocupar un temps lliure que els pares no poden atendre per compromisos laborals. També ha de ser una experiència intensa plena de vivències en un nou entorn, amb activitats noves i de relacions amb nous amics, cosa que fa que molts dels lligams que es creen siguin molt més forts a causa de la brevetat i la intensitat dels moments viscuts.

És bo destacar que, cada vegada més, s’està ampliant la franja d’edat a qui van adreçades aquestes activitats. Actualment, trobem noies i nois joves, d’entre 12 i 16 anys, que se senten atrets per aquest tipus d’activitats de curta durada. Els permeten, per una banda, mantenir un alt grau d’activitat esportiva si es tracta d’un campus d’algun esport específic o de caire poliesportiu. Per l’altra, poden conèixer nois i noies amb inquietuds semblants i poder interactuar-hi de manera directa, cosa que en l’època de la tecnologia i les xarxes socials cada cop és més complicat.

Però també per als monitors serà una experiència intensa, ja que establiran uns lligams molt intensos amb els infants que estiguin amb ells durant totes les activitats. A més, la implicació acostuma a ser molt elevada i és un tipus de feina molt vocacional. De fet, trobem que la majoria dels monitors han estat de joves usuaris de molts casals i campaments, on han acumulat moltes experiències i vivències. Ara, en el seu nou rol de monitor, tenen l’oportunitat de compartir aquestes experiències i de fer-les viure a infants i adolescents.

Així doncs, les activitats de lleure són una bona manera d’unir dos components tan importants en el desenvolupament de l’infant: la seva educació en valors i el punt de diversió que sempre busquem oferir en el període de vacances.

Contracta els casals esportius de Claror

Els clubs esportius gestionats per Claror disposen d'una àmplia oferta d'activitats de lleure infantil durant els períodes de vacances escolars:
Claror Sardenya
Claror Cartagena
Can Caralleu
L'esportiu de Llinars del Vallès

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate