Maite Fandos, regidora de Gràcia i de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports

"Estudiarem bé que els gimnasos low cost compleixin les normatives"

10 de novembre, 2011

Maite Fandos (Barcelona, 1963). Té estudis de dret cursats a la Universitat de Barcelona i va ser directora de l’Institut Català de la Dona (2000-2003). És regidora del districte de Gràcia i ocupa la regidoria que aglutina els àmbits de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Quins són els seus objectius principals al capdavant de l’àrea d’Esports de Barcelona? 
En primer lloc, és bàsica la promoció esportiva i sobretot el suport a entitats, associacions, federacions i clubs esportius. En segon lloc, volem promoure l’esport en edat escolar, un aspecte que anirà molt lligat amb una altra prioritat que tindré referent al suport a infants i adolescents. En tercer lloc, també volem impulsar l’esport a l’aire lliure a través de la creació de més circuits esportius als barris, i també volem potenciar la platja i els parcs com un lloc per fer activitat física. Per exemple, estem estudiant la possibilitat de convertir el parc dels tres turons en un parc d’aventura esportiva amb ponts i tirolines. També és prioritari l’esport nàutic. I ja pel que fa als grans esdeveniments esportius no els deixarem de banda, seran importants però hauran d’anar sempre acompanyats de promoció esportiva. Farem mundials de natació, bàsquet i handbol però sempre apostant per la promoció. I per acabar farem un pla d’equipaments de la ciutat per detectar quines mancances tenim, tot i que ja sabem que ens falten pavellons, pistes poliesportives, camps de rugbi, criquet, circuit d’agilitat, trobar més llocs per al tennis platja o disposar d’un velòdrom cobert. Tot això ho hem de lligar amb el pressupost que tinguem i amb les necessitats de cada districte. Per exemple, a Gràcia no tenim gairebé pavellons.

Sap si el consistori seguirà treballant en la candidatura de Barcelona-Pirineus per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern?
Nosaltres treballarem per fer possible la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2022. Però ara mateix no és una prioritat per al present. La prioritat per a la nostra ciutat és lluitar contra la crisi, crear ocupació i garantir la qualitat de vida. Tot i això, continuarem treballant en una candidatura que serà per al 2022. Queda molt. Sé que el projecte que s’està treballant és sòlid i bo. El més important és que té el suport de la gent dels Pirineus. Aquesta candidatura va més enllà de Barcelona. És un projecte de país que, a més, ha de permetre promoure més els esports d’hivern a Catalunya.

Quins dèficits arrossega la ciutat en l’àmbit esportiu?
Necessitem fer amb les federacions un mapa d’equipaments de l’esport de la ciutat. També necessitem endreçar més l’esport a l’aire lliure o potenciar l’espai de Montjuïc replantejant-nos què farem amb tot el que és l’anella olímpica. Hem de tenir un bon projecte de futur per a l’Estadi Lluís Companys. Altres àmbits amb mancances són l’esport universitari, l’esport femení i l’esport amateur, aquests dos últims molt afectats per la crisi.

Pensa impulsar alguna iniciativa per enfortir els centres esportius municipals?
En general crec que hi ha una bona xarxa de centres esportius municipals tot i que estudiarem si algun barri en necessita algun. Però no oblidem que per a nosaltres és important la suma del públic i del privat. Si en un barri ja hi ha un gimnàs privat doncs potser el més sensat és arribar a un acord amb aquest gimnàs. No creiem que tot hagi de ser públic. Ara bé, en el cas de barris nous sí que hi ha projectat fer més centres esportius, com per exemple a la Sagrera o al barri nou de la Marina.

Creu que la ’irrupció de centres de fitness low cost afectarà la xarxa de centres esportius municipals?
Sabem que és un fenomen que pot acabar arribant a la ciutat. Nosaltres estudiarem molt bé que aquests centres compleixin les normatives. Serem molt curosos. Sabem que pot afectar els CEM i també els gimnassos privats.

S’ha especulat amb la possibilitat que Montmeló perdi l’organització del Gran Premi de Fórmula 1
Espero que això no passi perquè atrau molts turistes que gaudeixen dels esports de motor. És més, tenim un projecte que vol recordar tot el que va ser el vell circuit de Montjuïc i promocionar-lo entre la gent que visita Montmeló pels grans premis. Fins i tot ens agradaria que aquest projecte pogués acabar a la llarga amb la creació d’un museu de l’automòbil que faci justícia a la tradició automobilística de Barcelona i Catalunya.

I Gràcia què necessita?
Des del pla urbanístic hem de culminar els projectes de Vallcarca i la travessera de Dalt. També volem treballar el parc dels Tres Turons i, en l’àmbit del Camp d’en Grassot, volem reformar la plaça de la Sedeta i repensar-ne el centre cívic. En l’àmbit cultural i esportiu treballarem amb les entitats privades del barri. Vetllarem perquè des dels centres dels serveis socials no hi hagi llistes d’espera, es pugui atendre la gent gran i aplicarem els programes socials que hi ha aprovats. I finalment cal resoldre problemes de seguretat i mobilitat.

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate