T'expliquem els beneficis de la Fisioteràpia

8 de novembre, 1996

La Fisioteràpia és una ciència de la salut que es basa en el coneixement del cos humà i dedicada a prevenir i millorar els processos dolorosos del cos, de la postura i de la capacitat física, a partir de procediments no agressius i sense re-córrer als fàrmacs.

La fisioteràpia aconsegueix la rehabilitació o adquisició de noves habilitats a fi d’aconseguir augmentar qualitativament i quantitativa l’autonomia de la persona i la seva qualitat de vida. Ho fa gràcies a les valoracions funcionals i a la utilització terapèutica de l’exercici, l’electroteràpia (estímuls elèctrics), la termoteràpia (calor, fred), la teràpia manual (mobilitzacions passives, estiraments passius, massatge), la relaxació i la reeducació postural, entre altres tècniques.

La feina del fisioterapeuta implica un contacte permanent amb les persones que tracta i amb altres professionals sanitaris.

L’actuació del fisioterapeuta la podem trobar tant en el vessant preventiu com en l’assistencial dins d’un context esportiu (instal·lacions esportives, clubs esportius, centres d’alt rendiment), hospitalari, domiciliari i també en un centre o clínica de rehabilitació.

Els àmbits d’actuació de la fisioteràpia, que són molts i molt variats, es podrien correspondre amb algunes de les especialitats de la medicina: esportiva, aparell locomotor, neurològica, pediàtrica, respiratòria, cardiològica, pre i postpart i preventiva.

Es pot seguir un tractament de fisioteràpia amb la finalitat de prevenir l’aparició d’un procés dolorós; per exemple, el mal d’esquena, per evitar recaure en una antiga lesió, o en el cas d’un esquinç de turmell, un dels més freqüents.

El que és més habitual, però, és beneficiar-se de l’aspecte assistencial, recórrer a la fisioteràpia per rehabilitar una lesió esportiva, reeducar o recuperar una funció perduda o minvada, reduir les seqüeles d’un procés traumatològic o neurològic o millorar la simptomatologia de la patologia reumatològica.

Fisioteràpia aquàtica
Dins l’aigua, l’efecte de la gravetat disminueix i la càrrega sobre les articulacions és molt menor, de manera que s’hi poden fer molts exercicis sense que el cos pateixi, uns exercicis que serien impensables fora de l’aigua.

Depenent de la profunditat a què es trobi la zona afectada, aquest efecte d’hipogravitatorietat podrà ser major o menor, de la mateixa manera que la pressió hidrostàtica i la flotabilitat. Aquests seran factors clau per a la rehabilitació, ja que els fisioterapeutes podran jugar-hi per millorar l’estat de la persona.

senyal.gif (206 bytes)

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate