Experiències

  De l'Hospital a la Catedral, el repte esportiu i solidari d'en Xavi Vallès

  1 d'abril, 2019

  Sóc en Xavi Vallès i tinc tres reptes.

  Repte 1. Superar el càncer
  Jo em vaig assabentar que tenia càncer una vegada m’havien tret el tumor del pàncrees i m’havien fet una cirurgia molt potent.
  El primer any de tractament va ser molt dur i em va deixar muscularment fatal. A poc a poc anant fent sessions de gimnàs he anat millorant i evolucionant moltíssim muscularment. També t’ajuda molt psicològicament. Fer esport t’enforteix molt psicològicament.

  Repte 2. Aconseguir fons per a la investigació del càncer infantil
  Tot va ser el fet de voler fer alguna cosa, no volia pensar ‘he agafat càncer i aquí em quedo’. Tenia moltes ganes i em sentia vàlid encara per fer coses. Per què em vaig orientar en els nens o en oncologia infantil? Doncs sempre he pensat com a pare, que he tingut la sort que la malaltia em toqui a mi i no als meus fills. Quan estàs fora sempre penses que mai pot tocar-te i quan estàs dins coneixes moltes coses que et fan veure que avui estàs malalt tu però demà pot ser el teu fill. He conegut com està el finançament d’oncologia infantil i això va ser determinant per apostar per ella.

  Dr. Sánchez de Toledo: La incidència del càncer a Europa, als països desenvolupats és d’aproximadament 1.200 nous casos de càncer infantil a Europa, 200 casos a Catalunya cada any i d’aquests al voltant del 20% són nous tumors del sistema nerviós central.
  En aquests moments el percentatge de supervivència dels nens amb càncer ha augmentat del que era un 40% abans dels anys 80 a una situació en aquests moments és d’una supervivència global del 80%. Però aquest 80% no tots els tumors l’assoleixen. Alguns, per les seves especials característiques tenen supervivències més baixes.

  Dr. Miguel de Segura: el projecte de recerca que duem a terme a l’Institut de Recerca Vall d’Hebron se centra a proposar noves teràpies per als tractaments de tumors cerebrals en general i, molt en particular, per a l’ependimoma. L’ependimoma és el tercer tumor cerebral pediàtric més comú i pel qual hi ha molt poques opcions terapèutiques.
  Nosaltres intentem abordar el tractament de l’ependimoma des de dos vessants principals. Una és a través de la implementació de les teràpies epigenètiques i l’altra és intentant entendre què és el que porta al micro ambient tumoral, és a dir, el teixit on el tumor es desenvolupa –en aquest cas, el cervell- quins senyals li proporciona el tumor perquè aquest tumor creixi. La nostra intenció és conèixer aquests senyals per poder-los bloquejar i així desenvolupar una nova forma de teràpia.

  Repte 3. Visibilitzar la causa amb un repte esportiu: de l’Hospital a la Catedral


  Sortiré el 16 de maig amb una bici elèctrica des de Vall d’Hebron fins a Santiago de Compostela. Farem la ruta xacobea o el camí de Sant Jaume i pedalarem cada dia unes 4 o 5 hores a sobre de la bicicleta.
  Seran 17 dies pedalant però no serà només una aventura del Xavi pedalant sobre una bicicleta perquè és el seu repte sinó que estan programades unes visites a diferents pediatres oncològics a les ciutats importants per on passem per fer difusió de la causa i de l’aportació o recaptació en oncologia infantil.
  Encara no tinc clar que ho pugui aconseguir però per això m’estic preparant. Està clar que fins i tot un malalt ha de tenir els somnis i els reptes per tirar endavant, jo crec que això ajuda molt.

  Dr. Sánchez de Toledo: el projecte que el Xavi Vallès s’ha il·lusionat i ens ha il·lusionat a tots per poder-lo portar a terme és la recerca que el nostre grup porta a terme en el camp d’un dels tumors cerebrals que afecten les criatures, probablement dels que amb menys freqüència ens donen però que té una gran importància des del punt de vista de la curació d’aquest tipus de tumors. I aquest tipus de tumors es denominen ependimomes.
  Són tumors que habitualment afecten criatures petites i que tenen un comportament que pot tenir una taxa de mortalitat important.

   

  Segueix llegint...

  Si vols conéixer el projecte d'en Xavi Vallès visita el seu bloc: www.delhospitalalacatedral.com

  Coneix altres experiències personals, publicades a la Revista Claror:

   

  Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

  GTranslate