Més de 30 anys de curses al voltant de la Sagrada Família

  El tret que caracteritza les primeres edicions de la Milla és el recorregut que, fins al 1998, va mantenir-se inalterable: La sortida al carrer Rosselló, entre Sicília i Nàpols, i l'arribada a Còrsega amb Sardenya.
   
  El 1998, el canvi de recorregut va tenir conseqüències molt positives. En primer lloc, per l'arribada en un entorn tan emblemàtic com el de la Sagrada Família. En segon lloc, pel nou traçat (Rosselló-Dos de Maig-Mallorca) més assequible per a tots els atletes i, per tant, amb un component més elevat de competició.
   

  1990: Punt d'inflexió

  Però si el 1998 va ser un any important per les novetats afegides i els resultats positius de la Milla, va ser l'edició de 1990 la que marcà un punt d'inflexió en la història ja que es van batre els dos rècords de la cursa. Joan Viudes la finalitzava amb un temps de 4'05" i Cristina Nogué ho feia amb 4'55".
   
  Fins la XIII Milla, el 1996, no es batria el rècord femení. Ho feia Jaqueline Martín amb 4'43", un temps que ella mateixa superaria un any més tard amb 4'42". Pel que fa al rècord masculí, el rècord de Joan Viudes va mantenir-se fins el 1998 quan l'atleta marroquí, Rachad Hicham, va marcar els 4'04". Aquest però, no va perllongar-se tant de temps ja que l'any passat José Blas Serrano va fer el millor temps de la Milla: 4'02".
   
  El nombre d'inscrits, no ha estat tan difícil de superar. Any rera any ha augmentat el nombre d'atletes que s'hi apunten i ha experimentat un auge important des de 1996. En l'edició del 2000 van ser més de 1.500 ateletes els que van inscriure's per córrer la cursa i en el 2001 es van superar els 1.800 inscrits.
   

  2002: es creen les sèries professionals de la Milla

  Amb la majoria d'edat de la Milla Sagrada Família, la Fundació Claror es va plantejar un nou repte per tal de seguir potenciant l'esdeveniment. L'organització de la Milla Gaudí en motiu de l'Any Internacional Gaudí i el 10è aniversari de Barcelona'92 va significar un pas endavant en la promoció de la prova a nivell professional.
   
  A la Milla Gaudí hi van participar 13 atletes masculins i 13 femenines. Entre d'altres, Juan Carlos Higuero, José Antonio Redolat, William Tannuy, Driss Lakhouaja, i els germans Pedro i Juan Carlos Esteso, en la sèrie masculina, i Marta Domínguez, les germanes Iris i Zulema Fuentes Pila, Natàlia Rodríguez i Jaqueline Martín en la femenina.
   

  2003: La Milla es consolida plenament i canvia de recorregut

  La XIX edició de la Milla es caracteritza per dos fets importants: En primer lloc, la consolidació de les dues sèries professionals amb el Gran Premi Gaudí que dóna continuïtat a la Milla Gaudí de l'any 2002. En segon lloc, pel nou canvi de recorregut entorn l'Illa Gaudí, és a dir, les tres illes que formen el Temple de la Sagrada Família i les places Sagrada Família i Gaudí. Aquest nou circuit, que inclou dues pujades (carrer Sicília) i fa més curtes les rectes, ha fet que els atletes puguin dosificar més el ritme de la cursa tot i que, en la majoria de les categories, els temps han incrementat uns segons respecte el recorregut anterior.
   

  2007: Neix el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

  L'edició d'enguany significa una nova fita en la ja llarga història de la Milla ja que les sèries professionals, fins aleshores anomenades Gran Premi Gaudí, van passar a ser també Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Barcelona reconeixia la vàlua de la cursa organitzada per la Fundació Claror i la convertia en un dels referents del mig fons barceloní, tot apostant per potenciar les sèries professionals de la Milla per confeccionar 'un cartell amb atletes de renom internacional.
   

  2008: La Milla torna al seu recorregut tradicional

  Després que en l'edició del 2007 l'organització de la Milla Sagrada Família es veiés obligada a modificar el recorregut de la cursa a causa de les obres que s'estaven realitzant al carrer Marina, el 2008 la prova recupera el seu traçat tradicional. Se surt del carrer Mallorca (entre Marina i Sardenya), s’enfila Sicília, es gira per Provença, es baixa per Lepant, es torna a passar pel carrer Mallorca i, per tant per la línia de sortida, i se segueix altra cop el recorregut per Sicília i Provença. La línia d’arribada està situada a Provença amb Marina.
   

  2015: Neix la cursa de les 5 Milles

  Com a novetat del 2015, la Milla presenta la primera edició de la Cursa les 5 Milles amb un recorregut de 8.045 metres. També transcorre al voltant del temple de la Sagrada Família i té tres categories: júniors, sèniors i veterans. La prova es disputa abans de les carreres amateurs i professionals de la Milla.
   

  2018: Nou recorregut

  L'any 2018, s'estrena nou recorregut motivat pels requeriments de seguretat al voltant del Temple de la Sagrada Família. Aquest recorre el carrer Mallorca, de Lepant a Sicília. I consta de dues voltes al mateix circuit.
   

   

   

  Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

  GTranslate