Claror, més que Fitness!

Formació dual: una aposta de Claror per la millora de la capacitació dels nous professionals del fitness

16 de gener, 2020

La formació en alternança o dual combina l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica tradicional, augmentant així la col·laboració entre els centres de formació professional o les empreses en el procés formatiu dels alumnes. Una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya que prioritza aquest model educatiu en que l'empresa assumeix responsabilitats de formació i així adapta aquesta a les seves necessitats amb l'objectiu final de millorar l'educació rebuda i fer-la més útil al sistema productiu, millorant així la ocupabilitat dels joves.

En el marc d’ensenyament europeu fa anys que funciona la formació dual, però a Catalunya, és una modalitat que es troba en un estat d’implementació incipient. El Grup Claror, que fa més de 20 anys que acull alumnes en pràctiques, ha decidit posar en marxa aquest nou projecte de formació en els seus centres esportius.

Al llarg del 2019 i conjuntament amb els Cicles Formatius de Grau Superior de Condicionament Físic de l’Escola Pia de Sarrià-Calassanç i l’Institut Cultural CIC de Barcelona, el grup Claror hem acollit a 6 alumnes en modalitat de formació dual.

Projecte Formació Dual Claror

En el projecte de formació dual de Claror els alumnes han de cursar un total de 890 hores al centres esportiu, repartides entre la formació estrictament teòrica i la pràctica diària.

Des del mes de maig de l'any passat, 9 alumnes ha rebut 100 hores de formació al propi centre de treball, el que els ha permès fer una immersió completa a Claror des d’un plantejament acadèmic teòric-pràctic.

Aquestes 100 hores de formació impartides, amb continguts dissenyats pels propis professionals de l’entitat, han servit per mostrar als alumnes per una banda, una perspectiva de caire preceptiu de l’organització, com el procés d’acollida, la prevenció en riscos laborals, com preparar un CV o una carta de presentació.

Així mateix, en aquest programa formatiu inicial s’ha traslladat als alumnes la filosofia de l’entitat, o el que anomenem l’Experiència Client i Servei Claror: tots aquells elements del tracte personal i professional que ens identifiquen com a entitat.

I finalment, la part tècnica del programa que tracta sobre com fem les classes de les diferents disciplines de l’àmbit fitness i aquàtic.

D’aquests 9 alumnes inicials, 6 d’ells s’han incorporat finalment al projecte DUAL Claror. Aquesta modalitat de pràctiques requereix un alt grau de compromís, sostingut en el temps, per part de l’alumne.

Les 790 hores restants els alumnes de la formació dual s’han incorporat a l’àrea de fitness o a l’àrea aquàtica, on juntament amb la seva persona de referència comencen el procés d’exercir com a tècnic esportiu.

En aquest procés de professionalització, l’alumne aconseguirà les aptituds necessàries per poder assessorar als clients a la sala de fitness i impartir classes d’activitats dirigides.

Principals avantatges de la Formació Dual

El projecte de formació dual de Claror aporta amplis avantatges tant a l’alumnat com a l’organització. Al ser un programa que requereix d’una gran implicació per part dels alumnes suposa una gran inversió en la seva carrera com a futurs professionals. Així mateix, el programa és una clara aposta en la millora dels vincles entre alumne-entitat-escola.

Tan és així, que per a l’alumne que participa en el projecte suposa una immersió completa en la filosofia Claror i en el tarannà de l’entitat; rebre una formació intensiva de caràcter teòric-pràctic per poder exercir com a tècnic esportiu amb totes les garanties; integrar-se plenament a l’entitat i augmentar les possibilitats de ser contractat, entre d’altres.

En aquest sentit, Rubèn García, un dels alumnes participants al projecte de Formació Dual que fa la seva estada al Claror Sardenya, destaca la immersió que suposa en el món laboral per als estudiants. Els alumnes que hi participen viuen des d’una perspectiva molt pràctica el dia a dia d’un tècnic esportiu.

Per a Claror suposa contribuir, des de l’àmbit formatiu, al compromís de l’entitat amb l’entorn i la societat. Com a organització tenim l’oportunitat de captar alumnes talentosos; fomentar la formació interna i la tutorització de pràctiques per part dels professionals de Claror i disposar d’una cantera de professionals formats en la pròpia filosofia Claror.

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate