L'Esportiu de Llinars, un club més que fitness

L'Esportiu de Llinars recapta més de 400€ per La Marató de TV3

10 de gener, 2020

El 16 de desembre vam celebrar el dia de La Marató de TV3 sota el lema “El dilluns 16 posa’t la samarreta per La Marató”.

Una vegada més, des de L’Esportiu de Llinars ens vam sumar a La Marató de TV3 que enguany recaptava fons per a la investigació de malalties minoritàries. Al llarg de tot el mes de desembre vam seguir venent les samarretes especialment dissenyades per a l’ocasió i recaptant els donatius dels abonats i abonades del club.

En total s’han recaptat 409,82€ que s’han destinat íntegrament a La Marató de TV3, que es va celebrar el 15 de desembre.

Investigació de malalties minoritàries

Les malalties minoritàries són patologies molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000. Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000 i al voltant del 80% són d’origen genètic. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. A Catalunya, es calcula que hi ha 400.000 persones amb una malaltia rara. Com que són tan desconegudes, poc freqüents i nombroses, sovint el diagnòstic correcte triga anys a arribar. Un cop diagnosticats, el 40% dels pacients no tenen tractament. Segons els experts, dos dels objectius més urgents de la recerca en malalties minoritàries són les proves per detectar-les en el moment de néixer i els tractaments eficients i segurs, com la teràpia gènica, que s’ha desenvolupat molt en els darrers anys. Els recursos recaptats per La Marató 2019 contribuiran a impulsar aquests i altres objectius de la recerca.

Moltes gràcies a tothom!

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate