Ara tothom balla! Apunta't a la moda de la dansa!

29 de maig, 2013

Qui no ha ballat algun cop a la seva vida? Qui no s’ha deixat portar per la música? Tots tenim el ritme a dins, i ens transporta al record de moments especials. Tots hem vist els nostres fills, germans, veïns o amics ballant als festivals i festes escolars.

La dansa és l’art escènic en què el cos s’uneix amb la música per expressar emocions en moviment, i per això és més que una disciplina esportiva. Als alumnes els encanta, els fa sentir especials i ens dóna l’oportunitat d’incidir en la seva formació, especialment a l’adolescència, per integrar valors amb activitat física. Però hem de tenir en compte les peculiaritats d’aquesta etapa, en la qual l’adolescent està immers en una època de canvis.

Amb la dansa es creen vincles, es treballa en equip i fem veure als alumnes que amb esforç ho poden assolir tot.

La dansa té molts beneficis: treball cardiovascular, tonificació, estiraments i flexibilitat, control respiratori, postural, de l’espai i millora de la memorització. Però ballar és molt més que tots aquests conceptes comuns a moltes activitats físiques o esportives.

No fa gaire, algunes alumnes de Dansa-Joves parlaven dels anys que feia que es coneixien, ja que moltes van començar a ballar amb mi quan tenien cinc anys (ara en tenen setze!). Més de deu anys fent la mateixa activitat... Quin grau de compromís i fidelitat! Aprofitant aquesta conversa, els vaig preguntar què havia significat per a elles aprendre a ballar. La seva resposta va ser: «Diversió, desconnectar dels problemes, alliberar l’estrès, fer amigues, companyonia, complicitat, treball en equip i l’experiència d’aprendre coreografies noves.»

En tractar-se d’un art escènic, la dansa es mostra dalt d’un escenari. Són els pares, les famílies i els amics els que poden gaudir cada curs, festival rere festival, de tot el que han après elles durant l’any. Aquests moments són molt especials: «Ens ha ajudat a perdre la vergonya, a creure en nosaltres, a guanyar autoestima i seguretat.»
Fa anys que s’ha introduït un extens programa de dansa a les escoles on participa la Fundació Claror, tot oferint-la com a activitat extraescolar.

Els CEM Sagrada Família i Claror tenen cursos de dansa moderna per als més joves: iniciació, infantil i joves. A més, a l’estiu es fa el Campus Dansa, que tanca el curs.
També hi ha diferents grups per a adults. Tothom pot ballar sense diferències d’edat, cultura o sexe. Hem de deixar-nos portar per la dansa i deixar de banda estereotips. Descobrirem valors molt importants i hi podrem aprofundir, com ara la perseverança, l’esforç, la diversió i  la il·lusió.

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate