Reiki i esport: una connexió guanyadora

26 de març, 2014

Si entenem que l’ésser humà és, principalment, un cos d’energia que té un aspecte físic, ens resulta més fàcil comprendre la relació de l’home i del reiki i, en aquest cas, de l’ús del reiki en la pràctica esportiva.
El reiki, com a tal, és una transmissió d’energia que fa el terapeuta a través de les seves mans cap a un receptor. Amb aquesta aportació d’energia es persegueix, seguint els paràmetres de la medicina oriental, equilibrar els punts principals energètics de l’ésser humà o txakres, amb la certesa, segons aquesta medicina, que un cop equilibrats estaríem lliures de malaltia. Cal ressaltar que aquests punts coincideixen amb les principals glàndules endocrines descrites per la medicina actual, de manera que s’estableix una relació en què cada txakra és igual cada glàndula.
 
Beneficis del reiki
El reiki pot aportar en l’àmbit de la pràctica esportiva un reforç en la concentració, evitar la dispersió mental de l’individu, imprescindible per al seu desenvolupament i progrés, i també reafirmar d’alguna manera l’esperit de competició de la persona.
 
Pot ajudar a disminuir lesions musculars i a incentivar el sistema immunològic. L’aplicació de reiki durant les rehabilitacions per causa de lesions accelera sensiblement la recuperació, ja que actua directament en l’àmbit mental: controla i redueix significativament el dolor, fet que afavoreix, sens dubte, el procés.
 
Amb la pràctica del reiki en l’esport, podrem incrementar la nostra motivació personal, aprendre a recuperar, potenciar i administrar la nostra energia vital al voltant dels desafiaments personals que ens hàgim proposat. També recuperarem la concentració, el bon descans i l’actitud positiva. Amb aquesta tècnica potenciarem els resultats que obtindrem a la pràctica esportiva.
 
Els esquinços i els músculs adolorits responen ràpidament quan el reiki s’aplica immediatament, per exemple, en les torçades de turmell en caminar o quan fem exercicis esportius. Es tracta d’una lesió que és molt dolorosa però amb l’aplicació de reiki, de manera immediata, fa desplomar el dolor.
 
El mateix passa en torçades de canell o esquinços de colze per a les persones que fan esports com ara vòlei o tennis. Els músculs adolorits responen ràpidament al reiki.
 
El reiki pot ser molt útil per als atletes que pateixen ferides lleus mentre practiquen el seu esport. Ajuda a guarir més de pressa totes les lesions, i també redueix el dolor i porta a una recuperació més completa.
 
Així mateix, el reiki pot ajudar els músculs a curar-se més ràpid i més a fons després dels entrenaments intensos, tot ajudant-los a créixer de nou més forts per resistir els possibles danys.
Les sessions de reiki no interfereixen amb cap tractament mèdic ni de rehabilitació física, sinó que aporten relaxació muscular i acceleren els temps de cicatritzat i de soldadura d’ossos, entre altres possibles beneficis físics.
 
Reiki en l’esport és un programa de superació personal que pren la focalització
de metes i objectius com a punt de partida per al desenvolupament individual. És un sistema per recuperar l’energia personal, revitalitza el cos i l’esperit i
aconsegueix el màxim rendiment per a una vida plena, pròspera i en constant
desenvolupament.

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate