Nadons a l'aigua! El primer contacte amb la natació

Manel Moré | Olga Barbero

15 de febrer, 2019

Coneix tots els beneficis motrius, cognitius i afectius del primer contacte del teu nadó amb l'aigua i l'esport.

L'activitat aquàtica per nadons és el primer contacte dels més petits de la casa amb els nostres clubs. Aquesta activitat està dirigida a nens i nenes entre 3 i 24 mesos, i s'incorpora sempre la participació activa del pare, la mare o algun familiar.

L'objectiu principal és familiaritzar els nadons amb el medi aquàtic, reforçar el vincle i la relació afectiva amb els pares, experimenta i ampliar les respostes motrius del nadó i desenvolupar i potenciar les capacitats cognitives.

Els continguts es presenten ordenats amb seqüències de menor a major dificultat, i sempre adaptats a les diferents característiques evolutives del nadó. Permetem que el nen visqui les seves pròpies experiències sense imposicions externes a la seva voluntat.
L'activitat ha de crear sempre situacions agradables i positives, i és la resposta dels pares i fills la que ens marca el ritme d'evolució dels continguts de les sessions. Utilitzar el joc i les formes lúdiques com a inductors de l'activitat.

Realitzem una sessió setmanal de 30 minuts de treball en grup reduït a la piscina poc profunda, amb una temperatura de l'aigua aproximada de 32 graus.
Els pares tenen una zona condicionada i habilitada per poder canviar els seus fills abans de començar l'activitat i un cop finalitzada, de forma còmoda i ràpida per tal d'evitar els canvis de temperatura. És un moment privilegiat per pares, mares i fills perquè tots junts gaudeixin i es relaxin a l'aigua.

T'esperem per viure aquesta experiència amb nosaltres!

 

Segueix llegint...
Consulta els horaris de Natació nadons dels nostres clubs:


Si vols conèixer altres activitats per fer en família, mira aquests articles:


 

els autors

Manel Moré

Responsable de l'Àrea Aquàtica i l'Àrea de Lleure de l'Esportiu de Llinars

Tècnic Superior en Animació d'Activitats Fisico Esportives, Graduat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, i Director de Lleure

més informació
Olga Barbero

Responsable de comunicació, imatge i màrqueting de Can Caralleu i Coordinadora de la Revista Claror

Postgrau de Comunicació Empresarial (UPF), Postgrau de Tècniques Editorials (UB), Llicenciada en Filosofia i Lletres (UB)

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate