Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

La pinya: digestiva, diürètica i desintoxicant

Olga Amado

18 de març, 2015

La pinya és considerada una fruita diürètica i depurativa que ajuda a eliminar per l'orina les toxines que acumula el nostre cos. A més, gràcies a la gran quantitat de fibra que aporta prevé el restrenyiment. El consum moderat de pinya activa el metabolisme, estimula l'eliminació de greix i facilita la digestió.

Valor nutricional   
Contingut alt aigua, glúcids, vitamina C i fibra
Contingut mitjà manganès, potassi
Contingut baix proteïnes i greixos 

Propietats i característiques        
1. Facilita les digestions gràcies al seu contingut de bromelina
2. És diürètica
3. És desintoxicant 

Conservació                                      
És interessant saber que la pinya cal cultivar-la fins que estigui en el seu estat òptim, ja que, una vegada recol·lectada, la seva maduració es veu truncada i es comença a deteriorar.
La temperatura de conservació idònia és entre els 7 i els 13 ºC, i la seva vida, després de la seva collita òptima, és d’unes 2 a 4 setmanes.   

La recepta: Llaminera de porc amb pinya
Ingredients (4 persones)
1 pinya fresca, 2 llamineres de porc, 2 cebes, suc de mitja llimona, 2 cullerades soperes de rom, 4 cullerades soperes d’oli d’oliva, 1 gra d’all, 1 pastilla de brou, sal i pebre.

Elaboració
Pela la pinya, talla-la i treu-ne la part central. Amb l’oli ben calent, daura els filets i reserva’ls. Dins de la mateixa cassola sofregeix la ceba; un cop cuita retira-la i fes el mateix amb la pinya. Una cop caramel·litzada, col·loca tots els ingredients posteriors i afegeixi-hi el rom, l’all, el suc de la llimona i el brou i salpebra-ho al gust.

Deixa-ho coure uns 25 minuts a foc mitjà i ja estarà. wink

l'autor

Olga Amado

Responsable Àrea de salut de l’Esportiu de Llinars

Llicenciada en medicina i cirurgia (UAB). Especialista en Medicina de l’Activitat Física i l’ Esport (UB). Màster en Nutrició i Alimentació (UB).

més informació

afegir la revista a les RSS

GTranslate