Tingues cura dels teus peus, visita el podòleg

Núria Dueñas

3 de juny, 2015

La podologia és un servei fonamental per al bon manteniment de la base del cos, els peus, amb l’objectiu d’estudiar, diagnosticar i tractar totes aquelles alteracions que els afecten.

No va ser fins l’any 1988 que la podologia va passar a ser una diplomatura independent. Així doncs, apareixia un professional dedicat única i exclusivament al tractament de les afeccions i malalties dels peus: el podòleg. L’any 2009, s’aconsegueix crear el grau en podologia passant a ser uns estudis universitaris de quatre anys de durada.

El Col·legi Oficial de Podòlegs de Catalunya defineix la figura del podòleg com al professional, dins del camp sanitari, que diagnostica i tracta les diferents alteracions i malalties dels peus, però, exactament que fa un podòleg?

- Tracta alteracions causades per trastorns sistèmics, com la diabetis, reumàtics, vasculars, ungles clavades, durícies, berrugues, infeccions per fons, etc.
- Realitza estudis de la marxa on s’analitza l’harmonia que presenta el cos i les extremitats inferiors durant la deambulació, així com la detecció de zones d’elevada pressió o zones amb risc de fractures o altres alteracions.
- Tractaments ortopodològics per a les alteracions biomecàniques de l’extremitat inferior i la seva repercussió en tot l’aparell locomotor, així com dolor, deformitats, lesions òssies i/o tendinoses,...
- Tractaments quirúrgics on es desenvolupen tècniques específiques per alteracions unguials, patologies de parts toves o osteoarticulars, etc.

A qui està destinat aquest servei?
Podologia pediàtrica: Els podòlegs diagnostiquen i tracten alteracions en els peus dels infants podent prevenir alteracions futures.
Podologia geriàtrica: Els peus de la gent gran requereixen una atenció especial a causa del pas del temps i de les agressions no tractades, per això, el podòleg, realitza exploracions periòdiques i cures específiques degut a les complicacions relacionades.
Podologia esportiva: Especialitat on es realitzen procediments per prevenir i/o tractar lesions a esportistes minimitzant les lesions que es puguin produir.

Com et podem ajudar?
Els clubs Claror MarítimClaror Sardenya i L'Esportiu de Llinars disposen del servei de podologia per a qualsevol dubte o tractament que necessitis, de fet, les seves àrees de salut treballen amb un ampli ventall de professionals destinats a millorar la qualitat de vida de les persones oferint un servei multidisciplinari especialitzat

l'autor

Núria Dueñas

Podòloga de Claror Sardenya, Claror Marítim i l'Esportiu de Llinars

Graduada en Podologia (UB)

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate