Descobreix les noves tendències en fitness aquàtic!

22 de juliol, 2015

Des dels inicis del creixement de la pràctica esportiva al nostre territori i la proliferació de centres esportius tant de l’àmbit públic com del privat, les activitats a l’aigua han esdevingut una part molt important de l’oferta d’activitats dirigides. 

Les graelles s’han alimentat d’aquesta tipologia de classes per cobrir la demanda específica d’un tipus d’usuari   fàcilment definible. S’ha portat tan a l’extrem que ho hem desvirtuat absolutament tot per satisfer aquestes necessitats fins al punt de deixar en un evident segon pla la naturalesa mateixa d’aquestes activitats. Tots coneixem quines són les propietats que comporta l’exercici físic a l’aigua (ingravidesa, manca d’impacte, resistència envers el moviment) i també com n’és de beneficiós aquest treball per a molts aspectes del nostre organisme, no obstant això, aquest fet l’hem orientat només a un espectre de gent situat a partir dels 45 anys, oblidant que el medi aquàtic ens permet ser transversals en el plantejament de les nostres activitats.

Per norma general, en la relació risc-rendibilitat, l’oferta d’activitat aquàtica dirigida en la majoria dels centres esportius té molt d’èxit, ja que l’aprofitament dels serveis ha tingut sempre nivells alts i ha estat un focus clar de fidelització segons el perfil sociològic dels seus usuaris. Per contra, des d’una perspectiva més global, més de gestor, es podria considerar una oferta poc atrevida i reduïda, conformista amb el lema «el que funciona, no cal tocar-ho». Sovint succeeix que som presoners de les nostres pròpies decisions i aquesta sensació s’accentua encara més quan l’arrelament d’aquestes decisions perdura en el temps, tot plegat ha estat l’excusa perfecta per continuar pel camí marcat.

Aquesta dinàmica ben segur que canviarà a mitjà termini. Havent interpretat tota la informació i havent observat i provat el que s’està fent en altres parts del món que marquen el camí del sector del fitness, podem constatar que les activitats dirigides a l’aigua tenen dos camins per explorar:

Proliferació de noves activitats d’acord amb nou material: per tal de generar expectativa en altres franges d’edat, una de les apostes serà diferenciar-se a través del material. En aquesta línia és probable que veiem adaptacions basades en el material utilitzat normalment en les sessions no aquàtiques, però també farem ús de material específic d’aigua destinat sobretot a generar una resistència superior a la que proporciona el material ordinari utilitzat fins ara.

Seguiment de la tendència general sobre entrenament: en un període de temps relativament curt, el mètode intervàl·lic intensiu s’ha imposat com a forma bàsica d’entrenament derivat d’una nova manera de viure l’activitat física, sobretot en una població (25-45 anys) que és la que marca tendència. A partir d’aquí i amb la voluntat d’oferir usuari a usuari una oferta esportiva amb la major globalitat possible (entrenament en quatre dimensions: sala de fitness, activitats dirigides, aigua i salut), l’aigua no escaparà d’aquesta realitat i es generaran activitats que donin sortida a aquesta voluntat encoberta. A més, el medi ens dóna multitud de possibilitats i sobretot l’atractiu d’experimentar un esport que congenia perfectament amb aquests entrenaments.

Des d’aquestes línies simplement ens queda animar-te a complementar l'entrenament a l’aigua amb les activitats dirigides, les actuals i les que immediatament començaran a poblar les graelles tot per enriquir les teves capacitats físiques i esdevenir un pilar fonamental per a la consecució dels teus objectius.

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate