AiguaXtrem: l'entrenament total a l'aigua

Gregorio Bermudo

3 de febrer, 2016

Des del mes d’octubre passat els clubs Claror hem incorporat a les nostres graelles una nova activitat aquàtica de producció pròpia que vol trencar absolutament tots els lligams que hi pugui haver entre el medi aquàtic i alguns falsos mites que li corresponen. 

Estem capficats a canviar la percepció que l’activitat física a l’aigua «pertany» només a un tipus de públic molt concret. Humilment, hem de dir que el món del fitness ha pogut contribuir a fer que aquest concepte arrelés i això és una errada greu que cal anotar-nos en el nostre deure.
 
Entrenament d'alta intensitat a l'aigua
L’AiguaXtrem ve definida com una «activitat d’alta intensitat feta en piscina profunda o poc profunda i que està inspirada en els moviments més bàsics dels esports d’equip (desplaçaments, salts, traccions, llançaments...)»; com podem comprovar en la mateixa definició apareix la paraula clau de qualsevol tema relacionat amb l’activitat física: INTENSITAT. Al cap i a la fi, cadascú de nosaltres, en el moment usuari, tenim la capacitat de dosificar els esforços. La nostra obsessió com a professionals és homogeneïtzar de tal manera les activitats que sigui difícil sortir-se dels nivells d’esforç establerts.
 
Metodologia
Metodològicament, l’AiguaXtrem és una activitat molt interessant atès que utilitza un sistema d’entrenament no gaire freqüent. Tot es basa en un intervàl·lic piramidal que esdevé el fil conductor de la sessió en cadascun dels cinc exercicis que la configuren. En aquesta piràmide els increments i els decreixements són simètrics tant en la fase ascendent com en la fase descendent dels temps de treball. Però la dada clau que ens indica la gran exigència d’aquesta activitat és la densitat de l’exercici, ja que la relació entre els temps de treball i de descans és molt alta perquè la recuperació és escassa. Tot plegat, combinat amb la intensitat que es reclama per a cada exercici, dóna com a resultat una sessió que demana totes les nostres prestacions. 
 
Un altre dels punts forts és el contingut de la mateixa sessió. Seguint la tendència generalitzada en el món del fitness, de moment AiguaXtrem es nodreix d’exercicis absolutament globals, que impliquin el major nombre de grups musculars possibles per incrementar la demanda del nostre organisme. Per seguir aquest criteri no hi ha font més productiva que els esports d’equip; per la seva pròpia naturalesa les situacions que s’hi poden donar són infinites i al mateix temps tan obertes que obliga a prescindir en gran mesura de criteris d’entrenament analítics.
 
Ideal per completar l'entrenament dels més exigents
Així doncs, tots aquells abonats interessats a gaudir d’una condició física òptima en tots dos medis hauran de marcar en vermell la graella dels nostres centres els horaris d’AiguaXtrem i completar d’aquesta manera al 100 % el seu entrenament. Nosaltres n’estem totalment convençuts. Si et fa falta una petita empenta només cal que consultis algun dels nostres tècnics de la sala de fitness o de l’àmbit aquàtic, ells podran transmetre’t de primera mà com t’ho pots combinar per extreure la màxima eficiència possible a la teva presència als clubs.
 
Gaudeix en exclusiva d'aquesta activitat als clubs gestionats per Claror:

 

l'autor

Gregorio Bermudo

Director operatiu poliesportius de Sant Joan Despí

Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i Màster en Gestió Econòmica d'Entitats Esportives (UB)

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate