Surt en bici amb els teus fills!

4 de maig, 2016

Arriba el bon temps! I no hi ha res millor que gaudir d’aquests dies en família fent activitat física! A què esteu esperant? Agafeu les vostres bicis i sortiu tota la família a l'aventura! Vinga va!

Muntar en bicicleta es un exercici per tots els públics. Es pot arribar a un alt nivell, o senzillament, obtenir el plaer de gaudir en família fent activitat de forma moderada i passar una bona estona junts.
 
Anar en bici és posar-nos en moviment, activar-nos, ens dóna una sensació de benestar i, sobretot, de llibertat.
 
Fer activitat física en família és una de les millors aficions que els hi podem transmetre als nostres fills. Compartir amb ells l’emoció de gaudir d’un dia sobre rodes és un pla perfecte per al cap de setmana. Estigues segur que ho agrairan i recordaran sempre aquests moments viscuts junts.
 
Per fer aquesta activitat amb els nostres fills és recomanable fer servir carrils bici, vies verdes o espais naturals, per seguretat i comoditat. Sempre que pugueu rodar per vies verdes i espais naturals molt millor perquè estareu en contacte amb la natura i traureu més beneficis de la vostra sortida familiar.
 
Que cal tenir en compte?
Equipament: El primer que hem de fer es equipar-nos bé. Per suposat necessitem bicicletes, i que cadascú la tingui de la seva mida. Cadireta infantil si porteu nens petits que no poden pedalejar sols, cascos per tots i pensar a portar un kit de reparació de punxades, si patim una... que no ens aixafi el nostre dia en família!
 
Recorregut: Dissenyar un recorregut planer, sobretot si no sou iniciats, perquè als vostres fills no se’ls faci dura la sortida i ho passin millor. Passar per camins on hi hagi ombra, important per no acusar la calor. Pensar en punts on hi hagi alguna font per parar a beure aigua i també portar bidons a la bici amb aigua o alguna ampolla a la motxilla.
Cal també tenir localitzat algun punt del recorregut on poder parar a descansar una estona, o on parar per alternar la nostra sortida en bici amb una estona de jocs amb els nens. Fins i tot podeu pensar en portar un pícnic a les vostres motxilles i parar una estona a menjar i descansar abans de continuar la vostra ruta.
 
Quins beneficis ens aportarà muntar en bici?
- Pedalejar es un exercici cardiovascular. Amb una hora de bici al dia podem arribar a cremar unes 500 Kcal. Es una de les millors activitats per cremar greixos i lluitar contra el colesterol.
- Anar en bici tonifica els músculs de les cames, i per tant reforçarem els nostres genolls sense que aquests pateixin tant al no haver-hi impacte.
- Reduïm l’estrès amb l’exercici.
- El sistema immunològic també notarà els beneficis, ja que enforteix el sistema de defenses.
 
Dit tot això... a què esperes per agafar les bicicletes? Gaudeix una mica més de la bici i dels teus moments en família!! Som-hi!!!

Autor: Carlos Argüello

© Fundació Claror.
Prohibida la reproducció total o parcial dels articles sense l'autorització escrita de la Fundació Claror

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate