Completa el teu entrenament amb les teràpies manuals

Rosa Serveto

11 de maig, 2016

El massatge en l'esportista està indicat per tal de millorar el rendiment esportiu així com facilitar la recuperació després del l'activitat física i hauria de formar part de l'entrenament habitual, igual que ho són els estiraments.

Aquests tipus de massatges milloren la circulació sanguínia i limfàtica, eliminen toxines i espasmes,  afavoreixen l'elasticitat, ajuden a reparar teixits malmesos i fan desaparèixer adherències de lesions antigues. També accelera la recuperació de la fatiga muscular després del l'exercici, allibera endorfines en disminuir el dolor i facilita la recuperació després de l’esforç físic, essent una eina de primer ordre per la prevenció de lesions.
 
Abans de l’entrenament
Abans de fer qualsevol entrenament seria recomanable un massatge d'escalfament que produeix una millora de l’oxigenació muscular, una millora de l’elasticitat i una flexibilització de les articulacions; serà un massatge estimulant i tonificant, curt però energètic.
 
Després de l’entrenament
El massatge després de l’esforç serà de descàrrega muscular, venosa i limfàtica, d´acció analgèsica, sedació i relaxació del to muscular. També està indicat com a complement al tractament de rehabilitació per recuperar zones lesionades. 
 
Efectes positius
El massatge influeix en el sistema locomotor tot augmentant l'extensibilitat de les estructures connectives que formen la carcassa de sosteniment del cos juntament amb l'esquelet. Permet que el teixit conjuntiu s’adapti millor a l’exigència dels músculs, ossos i articulacions. D'aquesta manera, augmenta la capacitat dels músculs i la resistència òssia.
 
Reflexoteràpia podal i esport  
La reflexoteràpia podal és una teràpia que consisteix en produir reaccions orgàniques per mitjà de certs estímuls sobre les terminacions perifèriques dels nervis situades a la planta del peu. Ajuda a l’autoregulació efectiva del cos i el manteniment de l'harmonia, que només és possible si la comunicació entre els òrgans, la circulació sanguínia y el corrent energètic vital es fa lliurement sense obstacles. 
 
La reflexoteràpia també estimula físicament les zones reflexes i exerceix un treball progressiu de positivació de la ment. Es concentra com una gran força d’energia transformadora de l'estat dels òrgans, i posa en moviment la capacitat de la persona de canviar tot allò que té al seu interior. Amb aquest procés, la reflexoteràpia fa possible que l'energia de la pròpia persona reguli les disfuncions que en algun moment s'han desencadenat i  també li permet concentrar la seva ment en millorar el rendiment esportiu.
 
Drenatge limfàtic i esport 
La tècnica del drenatge limfàtic consisteix en una sèrie de maniobres manuals molt suaus basades en l’estudi profund de l’anatomia i fisiologia del sistema limfàtic amb la finalitat de drenar i desplaçar la limfa, que es troba en el territori limfàtic, cap al torrent venós.
 
Els efectes fisiològics d’aquests massatges es produeixen en primer lloc sobre la circulació tant arterial i venosa com limfàtica que impliquen un augment del seu flux i el seu cabal. Tot això dóna lloc secundàriament a un augment de l’aportació de substàncies nutrients a aquells teixits que les necessiten. D’aquesta manera s’eliminen més ràpidament les substàncies de rebuig i dels catabòlics àcids que resulten del treball muscular. Un altre efecte positiu del drenatge limfàtic és la disminució de la inflamació de les zones danyades i la reducció dels edemes secundaris a l'estancament de la limfa a l'espai intersticial. El drenatge està especialment indicat en la recuperació ràpida de lesions esportives que van acompanyades d´edema.
 
Troba aquests dos serveis als clubs del Grup Claror
Claror Sardenya: Reflexoterpia podal | Drenatge limfàtic
Claror Cartagena: Reflexoterpia podal | Drenatge limfàtic
Claror Marítim: Reflexoterpia podal | Drenatge limfàtic
L'Esportiu de Llinars: Reflexoterpia podal | Drenatge limfàtic

l'autor

Rosa Serveto

Terapeuta manual i Tècnic aquàtic del Claror Marítim

Diplomada en Quiromassatge, Drenatge Limfàtic i Reflexologia Podal. Tècnic aquàtic i socorrista aquàtic

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate