T'expliquem els beneficis de mantenir el ritme en la gent gran

Txela Inness

7 de desembre, 2016

Durant els darrers anys cada cop més gent gran s’ha incorporat a la pràctica de l’activitat física, sigui en un centre esportiu, un casal, un centre cívic, etc. Això sí, cal que sigui ben pautada per un professional de sector.

Són molts els motius pels quals una persona decideix fer exercici en aquesta etapa de la vida. En molts casos pot ser per un tema mèdic preventiu o terapèutic. D’altres poden ser per omplir les hores lliures o per socialitzar. Però tots tenen en comú els molts beneficis que deriven de mantenir el ritme.
 
Quins són aquests beneficis? Per poder assolir-los cal adequar l’exercici i, per tant, la intensitat de treball a les nostres condicions físiques; també al fet de tenir o no tenir experiència prèvia en l’activitat, patir patologies, etc. Un cop estem treballant d’una manera òptima, els beneficis que tindrem són els següents:
Millora de les funcions cardiorespiratòries.
Enfortiment muscular, que ens ajuda en la prevenció de caigudes i millora la funcionalitat de la persona.
Millora de la salut òssia.
Reducció del dolor associat a l’edat, sobretot el musculoesquelètic.
Millora de l’autoestima.
Cohesió social i integració dins un grup.
 
Les activitats recomanades són molt diverses. En un centre esportiu el treball individual en una sala de fitness pot ajudar en la millora de les condicions físiques, i el treball en grup provocarà la integració i la millora de les relacions socials. De les dues maneres la feina ha de ser atractiva, recreativa i provocar els efectes desitjats per poder voler continuar fent exercici.

l'autor

Txela Inness

Responsable de l'àrea de condicionament físic de Claror Sardenya

Llicenciada en Educació Física (INEF)

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate