4 receptes de sucs vegetals molt útils per a esportistes

Cristian González | Olga Amado

12 de juny, 2019

Els sucs vegetals o popularment coneguts com a 'sucs verds' són grans aportacions de nutrients que poden ser molt addients per a esportistes. Te n'expliquem 4 receptes que poden ser molt útils per abans o després dels teus entrenaments

Aprofitant que aquest tipus de sucs estan molt de moda, us n'explicarem quatre de pensats per a esportistes. Per fer-los només cal netejar, pelar i trossejar tots els ingredients per incorporar-los a la liquadora.
 
Suc per començar el dia amb força
Comencem amb un suc energètic molt complet per primera hora del matí. Ideal per a esportistes que volen una bona dosi de vitamines i carregar les piles per afrontar la jornada amb vitalitat. Per fer-lo necessitarem un grapat d’espinacs, 1 poma verda, 1 tija d’api, 1 kiwi i 1 plàtan. 
 
Una variant molt semblant, rica en antioxidants i perfecta per als qui desitgin reforçar la immunitat i protegir-se dels refredats seria la següent: espinacs, pastanaga, taronges, llimona i plàtan. El plàtan li dona una textura cremosa al suc i és un aliment ric en sucres de fàcil assimilació i potassi. Per aquest motiu és un aliat perfecte dels esportistes. Per fer més complet el suc podem afegir unes llavors de chia, són saciants, riques en aminoàcids i omega-3.
 
Suc depuratiu
Per a esportistes que vulguin fer una neteja de l’organisme us aconsello un suc ben lleuger que ajuda a eliminar toxines, té un efecte antiinflamatori i és digestiu. Per fer aquest suc necessitarem 2 rodanxes de pinya, ½ cogombre, 2 branquetes d’api i 1 grapat d’espinacs. Com a toping podem afegir un bocí de gingebre al suc. El gingebre millora la circulació, és antiinflamatori, facilita les digestions, ens ajuda a protegir dels refredats i potencia el to vital.
 
Suc per no baixar el ritme
Pels que fugen del verd tenim aquest suc de color taronja fet amb fulles de menta. Aquest suc és útil per reforçar el sistema immune i prevenir de les afeccions pròpies dels canvis estacionals. El farem amb 2 pastanagues, 1 pomelo, ½ cogombre i 4 fulles de menta. El toping perfecte per aquest suc seria una culleradeta de pol·len d’abella perquè és un excel·lent reforç nutritiu. El pol.len d’abella s’utilitza des de fa milers d’anys per tractar múltiples desequilibris com l’esgotament i els trastorns inflamatoris.
 
Suc per recuperar les forces
I per acabar, un suc pensat per recuperar les forces. Aquest suc està fet amb remolatxa rica en sucres, ferro i una bona dosi de vitamines (C, A i Àcid fòlic). Aquest suc està fet amb un grapat de fulles de julivert, 1 arrel de remolatxa, 1  pastanaga i 1 llimona. La combinació d’aquests ingredients el fa un suc ideal per combatre l’anèmia i els estats de convalescència.
 
Que vagi de gust!
 
 
Segueix llegint...

els autors

Cristian González

Llicenciat en Periodisme (UPF), Llicenciat en Història Contemporània (UB), Màster en Comunicació Empresarial Especialitat en Tecnologies Digitals (UPF).

més informació
Olga Amado

Responsable Àrea de salut de l’Esportiu de Llinars

Llicenciada en medicina i cirurgia (UAB). Especialista en Medicina de l’Activitat Física i l’ Esport (UB). Màster en Nutrició i Alimentació (UB).

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate