Auriculoteràpia per aprimar i més…

Dolors Sillero

8 de març, 2017

Quan es tracta de perdre uns quilos de més, seguir una bona alimentació i fer exercici freqüent són les recomanacions més vàlides i habituals. Però hi ha tècniques i tractaments que ajuden a potenciar els efectes d'una dieta o l'exercici físic per perdre pes més ràpid. Un exemple és l'auriculoteràpia.

Què és l’Auriculoteràpia? En què ens pot ajudar?
L'Auriculoteràpia consisteix en l'estimulació de punts acupunturals i reflexes situats al pavelló auricular (orella) fent un micromassatge amb llavors, xinxetes o imans.
 
El procediment de la teràpia és senzill utilitzant unes boletes electromagnètiques o llavors que col·locades estratègicament en diferents punts de l'orella treballen en retornar l´equilibri de tots els sistemes. El ventall de tractaments és bastant ampli i molt eficaç sobretot per aprimar-se, sempre que s'acompanyi d'una dieta personalitzada i exercici físic.
 
L'Auriculoteràpia és al mateix temps un mètode de diagnòstic i un sistema de tractament: els mateixos punts reflexes seran reactius o dolorosos quan hi hagi una patologia en l’òrgan o sistema corporal associat. Al estimular els punts, aquests envien la informació als centres nerviosos del cervell  a través de vies reflexes de curt recorregut, activen els mecanismes naturals del cos per tractar el problema i auto-curar-se. 
 
A l'orella es descriuen més de 150 punts que es poden utilitzar per un ventall ampli de molèsties, transtorns o malalties
És una tècnica indolora i està  indicada  per a totes les edats, amb un efecte ràpid i especialment efectiva per tractar el dolor agut o crònic: ciàtica, lumbàlgies, artrosis, artritis, cervicàlgies, migranyes, vertígens, dolors de cap, dolor articular, contractures i sobretot indicada en tractaments per estats d'ansietat: estrès, insomni, depressió, addiccions: per deixar de fumar, per irregularitats menstruals, trastorns respiratoris com ara bronquitis, asma, al·lèrgies… I com a complement de dietes d’aprimament.
 
Com ens pot ajudar per perdre pes?
La primera visita serà d'una hora, s’analitzarà el problema a tractar amb una entrevista i un diagnòstic segons els principis de la Medicina Xinesa, per poder fer diagnòstic i seleccionar els punts adequats, seguit d'un primer tractament  el qual consisteix en l'estimulació de punts d'acupuntura localitzats en el pavelló de l’orella.
 
L´Auriculoteràpia es pot complementar amb el Servei de Dietètica i Nutrició i resulta aconsellable per a persones que desitgin perdre pes, combatre addiccions com el tabac o simplement millorar el seu benestar personal. Està molt indicada com a coadjuvant per l’èxit de la dieta ja que al disminuir l'ansietat, la sensació de gana també disminueix i ens ajuda a poder acompanyar la reeducació alimentària.
 
Amb una bona dieta personalitzada, l´exercici físic adient i un complement tant efectiu com l´Auriculoteràpia es pot perdre pes i guanyar salut.

l'autor

Dolors Sillero

Terapeuta manual de Claror Cartagena

Titulada en massatge terapèutic, esportiu i per fibromiàlgia, reflexologia podal, drenatge limfàtic manual i auriculoteràpia

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate