Viu l'aventura de les Vies Braves

Sergi Martínez

30 d'agost, 2017

Les Vies Braves  són la forma més segura i divertida per poder gaudir de la natació en aigües obertes. Es tracta d’una  xarxa pública d’itineraris marins i aigües obertes destinada a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. En Sergi Martínez, entrenador d’activitats aquàtiques de Claror Marítim ens explica la seva experiència a través de l’equip de l’activitat Neda al Mar.

Distribuïdes per tot el litoral català, els itineraris de Vies Braves estan senyalitzats i abalisats, fet que permet gaudir de les aigües obertes. Moltes de les rutes discorren paral·leles a camins de ronda que ressegueixen el litoral, i això ens permet descobrir el territori des de diferents perspectives.
 
És important reconèixer l’esforç dels nedadors i nedadores del grup Neda al Mar que tots els dimarts surten a nedar a les platges del Somorrostro i La Barceloneta per gaudir de la Natació en aigües obertes. Gràcies a aquesta constància hem aconseguit un grup humà molt cohesionat i ben entrenat que sap assumir els reptes.
 
El dissabte 27 de maig un grup de 16  nedadors vàrem iniciar la temporada alta de travesses a mar obert amb una sortida fora del nostre espai habitual d’entrenament per gaudir d’una de les més boniques i llargues vies braves de la Costa Brava: la Via Brava de Sant Feliu de Guíxols.
Amb una longitud total d’anada i tornada de 3.6 quilòmetres, és caracteritza per la transparència de les aigües i un fons marí ple de vida. També cal destacar el tram amb un passadís ben estret de no més de 5 metres d’amplada entre les escarpades parets de la costa guixolenca i l’illa del Freu, aquest pas és conegut com el pas del Freu.
 
Diari de Bitàcola
Ens vam convocar tots a les 10 hores, coneixedors de la dificultat de ser puntuals quan hi ha un desplaçament pel mig. Pels volts de les 10:30 ja estàvem tots reunits al lloc de la convocatòria, just a l’inici de la via brava. Un cop enfundats al vestit de neoprè vam escoltar un breu resum sobre la via amb les consignes més importants referents a l’organització dels grups, els temps de pas aproximats i les normes bàsiques de seguretat al mar. 
 
Vam començar el recorregut a les 11 hores amb un dia fantàstic a l’inici, sol i mar plana per acompanyar-nos durant la sortida. A més comptàvem amb el suport de dos caiacs i una embarcació amb motor (la barca de l’Àngel) que va col·laborar voluntàriament per fer la sortida encara més segura i amb millors condicions. 
Després de recórrer amb normalitat els primers 100 metres i just al sortir del pas del Freu, vàrem notar com mar i temps canviaven en deixar enrere la protecció del port. Feia pensar que potser seria una mica més complicat del que crèiem inicialment. Però no van ser més de 300 metres difícils després ja vam tornar a quedar arrecerats per les escarpades parets fins arribar al final de la via, punt de retrobada. Un cop allí ho vam celebrar amb comentaris, riures i fotos divertides. 
 
Tot seguit, toca  desfer el camí  i tornar cap a la platja de Sant Feliu de Guíxols on amics i acompanyants esperen per donar la benvinguda a tots el nedadors. 
 
El sol torna a sortir entre els núvols amb l’arribada del grup a la platja i la càlida rebuda de familiars i amics que ens hi esperen. Després de la dutxa per treure’ns la sal, dinaret de nedadors i familiars per compartir experiències i riure amb les aventures del dia. Som un gran grup d’amics i es nota.
 
Vols apuntar-te al grup?
Gaudeix del mar amb el grup Neda al Mar del Claror Marítim. Sempre sortim des d’octubre fins al maig tots els dimarts a les 14:15 hores i del maig al juliol també amb sortides matinals els dijous a les 7:00 hores per veure sortir el sol i omplir-te d’energia amb la fresca mar salada. 
 
Si tens qualsevol dubte pots contactar amb mi, Sergi Martínez enviant un correu electrònic a smartinez@claror.cat

l'autor

Sergi Martínez

Coordinador de l'Àrea de fitness aquàtic de Claror Marítim i entrenador personal

Entrenador Nacional de Natació i Màster en Gestió d’Entitats Esportives

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate