Aquamat: Força, resistència i equilibri a l'aigua

Juanjo Zabala

13 de setembre, 2017

Ets dels que creu que l'entrenament a l'aigua sempre és el mateix? Penses que fer fitness a la piscina és avorrit i poc intens? Doncs ara arriba l'Aquamat, una nova activitat de fitness aquàtic d'intensitat alta que et permetrà treballar a l'aigua força, resistècnia i equilibri. 

Tradicionalment les activitats d’aiguagym, i les seves diferents variants, han estat les propostes que han monopolitzat l’oferta de fitness a l’aigua. Tot i que fa un temps que els diferents fabricants i pensadors de l’activitat física van buscant la mantera d’innovar el treball de condició física dintre de l’aigua, la realitat és que cap material havia tingut una bona acceptació entre els clients dels centres esportius. 
 
Una proposta trencadora
Ara, però, una nova proposta arriba al fitness aquàtic, amb una expectativa molt alta de consolidar-se en l’orferta de serveis dels diferents centres. Es tracta de l’Aquamat, activitat de condicionament físic a piscina que es realitza a sobre d’una taula de 2 metres per 1 (depèn fabricant), que es col·loca a dintre de l’aigua i sobre de la qual l’esportista realitza diferents exercicis.
 
Emulant el treball sobre d’una taula de surf, l’Aquamat proposa realitzar una sèrie d’exercicis en una superfície inestable, la taula, que aporta al treball realitzat un afegit en quant al control del propi cos i de la postura.
 
Així, el primer que el practicant d’Aquamat experimentarà és la dificultat per pujar i mantenir una postura determinada a sobre de la taula. El treball de propiocepció i equilibri estarà present des del primer minut, permetent una sèrie d’adaptacions neuromusculars que no aconseguirem amb altres treballs. A més, de seguida notarem com la musculatura del CORE està clarament implicada, treballant també des del primer moment.
 
A més, cal pensar que a sobre de la taula es pot realitzar pràcticament la totalitat d’exercicis que es farien al terra, i per tant de mica en mica es van introduint diferents materials, com gomes o manuelles, i metodologies, com pilates o ioga.
 
Alta intensitat
Tot i que des de fora pugui semblar un treball de baixa intensitat, res més lluny de la realitat. L’Aquamat és una activitat d’intensitat moderada o alta, que requereix cert domini del cos i un nivell de condició física mínim per a poder aguantar amb garanties la sessió. Es tracta d’una proposta que apropa el medi aquàtic a aquelles persones que busquen un treball de certa intensitat, però que habitualment  s’han allunyat de l’aigua.

l'autor

Juanjo Zabala

Director Operatiu del Claror Marítim

Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (UI1). Diplomat en Magisteri d’Educació Física (URLL). Màster en Gestió Econòmica de Centres Esportius (UB).

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate