Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

Només per a valents! Neda en aigües obertes també a l'hivern!

Judit Torres

8 de novembre, 2017

Descobreix amb aquest vídeo que és possible nedar tot l'any en aigües obertes. El grup de Claror Marítim et mostra l'experiència de nedar al mar més enllà de l'estiu i fer-ho amb la preparació i el material més adequat per gaudir d'una gran experiència esportiva.

Sovint, el fet de nedar al mar s'dentifica erròniament com una activitat que només es pot fer durant els mesos d'estiu. La pràctica de la natació en aigües obertes va molt més enllà dels mesos en que fa bon temps, això sí, si es vol fer durant tot l'any cal anar ben equipat per paliar el fred de l'hivern.

Nedar al mar és una activitat molt recomanable, ja que comporta tots els beneficis de la natació i amb la dificultat afegida de fer-ho patint les corrents marines que impliquen al nedador un exercici molt més exigent que a la piscina. Actualment ja és un esport olímpic des dels Jocs de Pequín celebrats al 2008.

Per afrontar aquest repte amb garanties cal tenir presents cinc recomanacions

1. Cal tenir tant una base tècnica com física. Si no es té un bon nivell, el millor és practicar primer a la piscina fins que ja es té una bona condició fisica i una tècnica òptima.

2. Sempre cal consultar l'estat de la mar abans, ja que ens podem trobar amb dies en que la climatologia no és la recomanada per fer aquesta activitat.

3. No es recomanable sortir a nedar sol. Per seguretat, nedar acompanyat ofereis millors garanties.

4. Utilitza el tratge de neoprè. No només el protegirà del fred sinó que t'aportarà més flotabilitat i et protegirà de les picades de les meduses. 

5. Utilitza una boia de seguretat per indicar la teva posició a altres esportistes que puguin estar a la platja realitzant les seves activitats com ara surfers, paddle surfers, piragüístas, etc. A més, al mercat pots trobar boies que a més de marcar la teva posició, també disposen d'un compartiment estanc on podràs guardar-hi la tovallola, menjar, xancles i molts altres objectes personals sense la necessitat de deixar-los desprotegits a la platja o haver de contractar una taquilla.
 
Al Claror Marítim, cada setmana es fan sortides per nedar a mar obert a la platja de la Barceloneta. En cada sessió s'hi treballa el guiatge, l'acompanyament i la correcció de la tècnica per nedar en aigües obertes. 
 
 
Producció: Cristian González
Muntatge i Vídeo: Enchilada Films

 

l'autor

Judit Torres

Executiva de comptes de comunicació, imatge i màrqueting del Claror Sardenya

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques (UAB), Tècnic superior en Realització d’audiovisuals i multimèdia (EMAV)

més informació

0 comentaris

comenta

Per poder deixar un comentari cal registrar-se o iniciar sessió

El teu comentari s'ha enviat correctament.
Gràcies!

subscriu-te a la revista

afegir la revista a les RSS

GTranslate