Troba el Ioga que més t'equilibri

Alejandro Yeste | Judit Torres

7 de febrer, 2018

Ioga és una paraula sànscrita que significa unió, és una disciplina mil·lenària que engloba diferents eines, diferents pràctiques per alliberar l’ésser humà de les seves càrregues físiques, mentals i emocionals.

Hola, sóc l’Álex, instructor de ioga de Can Caralleu. Ioga és una paraula sànscrita que significa unió, és una disciplina mil·lenària que engloba diferents eines, diferents pràctiques per alliberar l’ésser humà de les seves càrregues físiques, mentals i emocionals.

Dins el ioga trobem vàries tradicions i les eines que utilitza per aquest objectiu del que parlàvem d’alliberar càrregues són tres bàsiques, hi ha algunes tradicions que n’inclourien d’altres, però les bàsiques serien: els Pranayames o exercicis respiratoris; els Mantres, són paraules o síl·labes que el fet de repetir-les durant uns minuts ajuden a calmar la ment i, les Asanes, que és la part més física que tothom coneix.

A Can Caralleu i a la Fundació Claror hi ha 2 iogues bàsics que impartim, el Hatha ioga i el Kundalini ioga.

El Kundalini ioga és un ioga com més dinàmic que compila aquestes respiracions, aquests Mantres i aquestes Asanes per treballar un propòsit en concret. Les sessions vénen molt pautades amb els manteniments de cada postura molt concrets per treballar alguna cosa específica. Els temes a treballar són obrir el cos, sentir-te elevat, despertar la intuïció, desintoxicar el cos, etc. Hi ha milers de Kriyes, que es diuen.

El Hatha ioga el que fa és des de les Asanes, des de les postures bàsiques, combinar-les de la manera que el professor considera adient per treballar una sessió més encarada a l’estirament, la tonificació, l’equilibri, les invertides, etc.

Us convidem a assistir a les sessions que fem a tots els centres de la Fundació i moltes gràcies.

 

 

 

els autors

Judit Torres

Executiva de comptes de comunicació, imatge i màrqueting del Claror Sardenya

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques (UAB), Tècnic superior en Realització d’audiovisuals i multimèdia (EMAV)

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate