Talassoteràpia: coneix els beneficis en l'esportista

Marta Coll | Olga Barbero

5 d'abril, 2018

L´aigua de mar és molt recomanable pels esportistes per poder relaxar la musculatura després de l´esforç, recuperar lesions musculars i articulars i afavorir la recuperació postexercici.

 

La Talassoteràpia és la utilització de l´aigua de mar amb finalitat terapèutica, preventiva o curativa, molt útil com a entrenament invisible en l´esportista, ja sigui en fase d´entrenament, competició o recuperació.

L´aigua de mar produeix diferents efectes:
1. Efecte mecànic: el pes de la persona disminueix un 90% quan estem submergits a l´aigua i facilita molt la mobilitat articular.
2. Efecte tèrmic: la temperatura calenta de l´aigua (33-34ºC) produeix un efecte antiàlgic, (és a dir, un alleujament del dolor) una relaxació muscular i un efecte sedant.
3. Efecte químic: per osmosi aprofitem els minerals i oligoelement que conté l´aigua de mar (sodi, potassi, magnesi, iode…) amb propietats remineralitzants, que milloren la fatiga i ens revitalitzen després d´una sessió d´entrenament fort o una competició.

En funció de la zona de la piscina tenim també diferents tipus d´efectes:
1. Zona de bombolles produïdes per aire
- Hot tub: bombolles petites que al xocar contra la pell la fan més receptiva i ajuden a disminuir el to muscular
- Seients i llits d´aigua: bombolles grans, que disminueixen el to muscular de l´esquena i les cames
2. Zona de caiguda d'aigua amb efecte semblant a les percussions del massatge.
-Coll de cigne: disminueix el to muscular de trapezi i musculatura dorsal. Si l´utilitzem de manera vertical produeix massatge en 1 punt concret i si l´utilitzem de manera horitzontal, produeix un massatge més general.
3.Hidrojets (escuma): són sortides d´aigua microestallada, amb efecte analgèsic, que ajuden a disminuir el dolor.

Podem dir en resum que l´aigua de mar calenta juntament amb els efectes mecànics de les bombolles i les caigudes d'aigua, disminueix el to muscular, produint una relaxació física i mental.

 

els autors

Marta Coll

Cap de l´Àrea de Salut del Claror Marítim

Llicenciada en Medicina i cirurgia per la UB, Especialista en Medicina de l’Educació física i l’esport per la UB Diploma de Nutrició i Dietètica a l’Hospital Clínic de Barcelona, Diploma de Terapèutica Homeopàtica pel CEDH, Diploma d’urgències mèdiques extrahospitalàries per l´ACMI

més informació
Olga Barbero

Responsable de comunicació, imatge i màrqueting de Can Caralleu i Coordinadora de la Revista Claror

Postgrau de Comunicació Empresarial (UPF), Postgrau de Tècniques Editorials (UB), Llicenciada en Filosofia i Lletres (UB)

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate