Tot el has de saber sobre l'oli de palma

Emma Esteba

11 d'abril, 2018

L'oli de palma conté una quantitat important d’àcids grassos saturats, però també cal recordar que molts productes d'origen animal en contenen, així doncs, perquè l'oli de palma està en el punt de mira?

Fa un temps que l'oli de palma crea polèmica i molta gent està escandalitzada per la gran quantitat de productes que en contenen. Ara bé, sí és cert que conté una quantitat important d’àcids grassos saturats, però també cal recordar que molts productes d'origen animal en contenen, així doncs, perquè l'oli de palma està en el punt de mira?

Aspectes nutricionals
En l'àmbit nutricional, l'oli de palma s'utilitza per a donar textura adient als productes. Els aliments com les patates fregides, els gelats, pastissos, galetes, pizzes, etc., són aliments que solen contenir-ne, però no haurien de ser aliments freqüents si seguim la dieta mediterrània. Per tant, com passa amb qualsevol greix saturat, he de limitar el consum l'oli de palma i no superar-ne els 20 grams diaris. Si portem una dieta equilibrada i seguim aquesta recomanació, aquests greixos no han de ser nocius per a la salut.
L’àcid palmític, present en gran quantitat a l'oli de palma, també és present en un tant per cent menor, a l'oli d'oliva (oli més saludable i recomanat) i en la llet materna.
Hi ha qui rebutja un producte si a la seva etiqueta hi llegeix “oli de palma”, però cal estar alerta si hi veiem escrit “oli vegetal”, ja possiblement l'aliment contingui aquest mateix oli.

Altres aspectes
La polèmica no és només de caire nutricional, sinó que hi ha altres aspectes importants com són els socials, econòmics, polítics i mediambientals. La gran demanda al sector industrial fa que hi hagi una gran desforestació i els consegüents impactes en el terreny com són el canvi climàtic, l’afectació directa en la fauna i l'impacte negatiu a la població local.

La conclusió és que dins d'una alimentació, sana, variada i equilibrada tot hi té cabuda, la qüestió és no abusar de cap tipus del greix saturat i estar ben assessorat.

l'autor

Emma Esteba

Nutricionista del Claror Cartagena

Diplomada en Diètetica i Nutrició Humana (UB), Postgrau en Obesitat, Postgrau en Fitoteràpia

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate